Orijinalini görmek için tıklayınız : Muhallebili / Pudingli Kurabiye
denizkopmaz
01-24-2005, 04:09 PM
malzemeler
3 yemek kaşığı yoğurt
1 paket margarin
1 paket kabartma tozu
3,5 su bardağı un
İç Malzemesi
1 paket fındık aromalı kakaolu puding 1,5 su bardağı süt
1 paket bitter çukulata
Bütün malzemelerle kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun Daha sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp içine pişirip soğuttuğunuz pudingi koyup yuvarlak şekil verin önceden ısıtılmış fırında üzerleri pembeleşene kadar pişirin soğuyan kurabiyelerinizin üzerine benmari usulü erittiğiniz çukulatınızdan döküp(tamamen kaplamayın) hindistan cevizi ile süsleyin
dileku
01-25-2005, 03:55 PM
merhaba denizkopmaz,
galiba sekeri unutmussun?
denizkopmaz
01-25-2005, 04:25 PM
Dilekcim bu kurabiyenin hamuruna şeker kullanılmıyor zaten iç malzemesinden dolayı tatlı oluyor Bu kuarbiyeninin diğer altarnatifide piştikten sonra üzerine bitter çukulata yerine önce pudra şekeri elenip sonra hindistan cevizi elenmesi
bal böcegi
02-25-2005, 08:57 PM
:lol: sizelerle mükemmel bir kurabiye tarifi sunuyorum..ben denedim cok lezzetli sizde deneyin pisman olmayacaksiniz..
malzemeler:
4 su bardagi un
1 yumurta
3 corba kasigi tozseker
3 corba kasigi süt
250gr margarin
1 tatli kasigi kabartma tozu
1 corba kasigi sirke
muhallebi icin:
1 su bardagi süt
2 corba kasigi nisasta
2 corba kasigi tozseker
1 limon suyu
1 limon kabugu rendesi
4 corba kasigi pudra sekeri
yumurta,tozseker,süt ve eritilmis margarini derin bir kapta karistiririn.sirke kabartma tozuve unu ekleyip kulak memesi yumusakliginda bir hamur yogurun.üzerini nemli bir bezle örtüp 20 dk dinlendirin.
muhallebiyi hazirlamak icin; süt,tozseker,nisasta ve limon kabugu rendesini karistirarak pisirin.atesten alip ilimaya birakin.muhallebi iliyinca limon suyu ekleyip karistirin.Hazirladiginiz hamuru 6 parcaya bölün.Herbirini dörde bölerek 24 parca hamur hazirlayin.Hamurlarin genis kismina bir kasik muhallebi yayip rulo yaparak sarin.Uclarini ay biciminde kivirin.Yaglanmis tepsiye dizip önceden isitilmis 180 dereceye ayarli firinda pisirin.Üzerlerine pudra sekeri serperek servis yapin..afiyet olsun...
Öznur
05-23-2005, 10:07 PM
1 paket margarin(katı olacak)
1 çay bardağı katı yoğurt
1 baking powder
aldığınca un
malzemeler yoğrulur,yumuşak bir hamur yapılır,üstü ıslak bezle örtülür,1 saat kadar bekletilir.
2-2,5 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
5-6 çorba kaşığı dolusu pirinç unu
vanilya veya sütlaçlık sakız
Yukardaki malzemeler pişirilir,oldukça koyu katı bir muhallebi elde edilir.Tahta kaşıkla karıştırılır,ılımaya bırakılır.
Hamur merdaneyle uzun bir dikdörtgen biçiminde açılır.Uzunlamasına ortasına muhallebi konur.Her iki kenardan üste gelecek şekilde kapatılır, muhallebili hamur yumuşak bir şekilde yavaşça yuvarlanır kapatılan kısım alta getirilir.İki parmak kalınlığında kesilerek tepsiye yerleştirilir.Ilık fırına konur 170-180 derecede pembeleşinceye kadar pişirilir,soğuyunca pudra şekeri serpilir.
MAVİ44
05-25-2005, 03:13 PM
Hamuru keserken içindeki muhallebi dışarı çıkmıyor mu?
Öznur
05-26-2005, 06:53 PM
Mavi 44, muhallebisi pirinç unuyla ve katı olarak hazırlandığı için dışarıya pek çıkmıyor,çıksa da pişerken sulanma erime gibi şeyler olmuyor,merak etmeyin,denemenizi öneririm.
Öznur
tuhfe
06-09-2005, 12:24 PM
Merhabalar,
Demet, kremalı kurabiye tarifi arıyordun, belki dilediğin bir krema ile Öznurun tarifini deneyebilirsin. Ben söz verdiğim gibi puddingli kurabiye tarifini yazıyorum.
Malzeme:
yarım litre süt, kakaolu pudding, 2 kasık seker.
hamur için: 1 paket margarin, 1 paket kabartma tozu, 4yemek kasıgı yoğurt
Pudingi yarım litre süt ve şeker ile pişir bir kenarda beklesin. Hamur malzemeleri ile kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğur. Cevizden büyük parçalar koparıp, elinde yuvarlak olarak aç ve içine hazırladığın pudingi kaşıkla doldurup dikkatle hamuru kapat. 180 derecelik fırında pişirip pudra şekeri serperek servis yap.
mutfakkedisi77
06-09-2005, 03:18 PM
tuhfe ciğim kremanın içinde un yokmu puding koyulaştırıyormu pişerken dışarıya taşmasın merak ettim cevaplandırırsan sevinirim
tuhfe
06-09-2005, 04:48 PM
Bağlaç, puding çok akışkan olmayacak onu ayarlayacaksın artık. Bir de soğuyunca katılaşır zaten. Dikkatlice kapatırsan bir şey olmaz.
yasemin
06-29-2005, 10:54 AM
1 paket puding -çeşidine siz karar verin ben hindistan cevizli ya da karamelli olanı tercih ediyorum-
2.5 du bar. süt
1 su bar. yoğurt
250 gr. margarin
kabartma tozu
un
pudra şekeri-üzeri için-
süte pudingi ekleyip koyulaşana kadar pişirin ve soğumasını bekleyin.
hamur için margarin,yoğurt ve kabartma tozunu karıştırın ve un ekleyin.
hamur kulak memesi yumuşaklığında olacak.
küçük parçalar koparıp elinizle düzleştirin.
içine soğumuş olan pudingten koyup kapatın.
180 dereceli fırında pişirin.
ılıkken üzerlerine pudra şekeri serpin.
25- 30 adet çıkıyor.afiyet olsun.....
ebru üzel
06-29-2005, 01:35 PM
ENFES BİR TARİF BENDE ÇOK YAPIYORUM BU KURABİYEYİ
PÜF NOKATASI PUDİNG BİRAZ KATI OLACAK GALİBA SÜT PAKETİN ÜZERİNDEKİ TARİFTEN AZ OLACAK HATIRLADIĞIM KADARIYLA
yasemin
06-30-2005, 06:52 AM
evet puding normalde 3.5 su bar. sütle yapılıyor. tarifte 2.5 su bar. kullanıyorum.dolayısıyla katı oluyor.
yelda
07-13-2005, 02:36 PM
LİMON MUHALLEBİLİ KURABİYE
MALZEMELER: 1 yumurta
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
4 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı sirke
3 yemek kaşığı süt
250 gr. teremyağ
4 su bardağı un
MUHALLEBİSİ İÇİN: 1 bardak süt
2 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı toz şeker
1 limon suyu
4 yemek kaşığı pudra şekeri
1 limon rendesi
YAPILIŞI: çukur bir kaba yumurta, tozşeker,süt ve eritilmiş margarini boşaltıp karıştırın..sirke ve kabartma tozunu da ekleyin..unu ekleyerek kulak memesi bir hamur yoğurun..üzerini ıslak bezle örtüp 20 dk. dinlendirin..diğer yanda süt ,şeker,nişasta ve limon rendesini muhallebi şeklinde pişirin..karışımı ateşten alın..ılınınca limon suyunu ekleyin..karıştırın..dinlenen hamuru 6 eşit parçaya bölün..her parçayı merdaneyle açın..her birini dörde bölün..toplam 24 parça hamur elde edin..hamurların geniş kısmına soğumuş muhallebiden bir tatlı kaşığı paylaştırın..içeri doğru sarın ve ay şekli verin..yağlanmış tepsiye dizin ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirin..pişince sıcak sıcak pudra şekeri döküp servis yapın..afiyet olsun!
sculpture
07-19-2005, 08:28 AM
Merhaba, :lol:
Dün akşam uzun bir aradan sonra bir kurabiye yapmak istedim şöyle güzel çayla beraber keyifle yiyelim diye uzun bir ara yazıyorum çünkü aldığım kilolardan ötürü pasta,kek,vs... yapımına ara verdim. :oops: Ama süpriz kurabiyeyi sizlerle paylaşmak istedim. :lol: Çok fazla tatlı olmayan güzel bir kurabiye hafif. :lol: Tarifi annemin bir arkadaşından almıştım o çok güzel yapar. :D
HAMURU İÇİN: :lol:
250 gr margarin( ben becel kullandım.)
3 çorba kaşığı yoğurt
3.5 su bardağı un
Yarım paket kabartma tozu
MUHALLEBİSİ İÇİN: :lol:
Yarım Kilo süt
3 fincan un
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya( ben vanilya kokusunu çok severim o yüzden piştikten sonra muhallebiyi mikserlerken 1 paket daha ilave ettim.)
Muhallebi piştikten sonra 2 kaşık margarini ilave edin.
YAPILIŞI:
Unumuzu,yoğurt,karbonat ve margarinle hamur kıvamına getiriyoruz. Hamurumuz dinlenirken sütümüzü bir tencerenin içinde un,şeker ve vanilya ile karıştırıp yoğun kıvamlı bir muhallebi elde ediyoruz. (Eğer topaklanma olduğunu hissederseniz piştikten sonra mikser yardımıyla iyice karıştırın gayet güzel oluyor.) :lol:
En son olarak pişirdiğimiz muhallebinin içine 2 kaşık margarin ilave edip karıştırıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. :lol:
Daha sonra hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde alıp içine bir tatlı kaşığı yardımıyla muhallebi koyacak şekilde açıyoruz. Muhallebimizi koyduktan sonra avucumuzun içinde kapatıp top şeklini veriyoruz. fırın tepsimizin üzerine diziyoruz (ben fırın tepsimin üzerine hep alüminyum folyo yayarım.)
140 derecede pişiriyoruz ancak kurabiyelerimiz kızarmıyacak beyaz şekilde çıkacak. Çıktıktan sonra üzerine bol pudra şekeri serpip ikram edebilirsiniz.
Yenince içinden muhallebi görünüyor. Hafif bir tadı var. :D
Afiyet olsun. :D
mrhaba bende buna benzer bi kurabiye yaptım ama sonuç tam anlamıyla bi felaketti.hamuru için un yoktu kafama göre ekleme yaptım olmadı.bu felaketten sonra hiç mutfaga girmedim.açıkcası bu tarifi merak ediyorm ama cesaretim yok.senden arta kalanları bana göndersen :)
sculpture
07-19-2005, 09:24 AM
Sevev seve bence bir dene fena olmadı dediğim gibi tadı hafif pudra şekeri tat veriyor . Deneyince sonucunu yazarsan sevinirim.
İyi günler. :D
sema Nur
09-05-2005, 08:33 AM
eline sağlık sculpture:)
Ben de dün akşam bu tarifin çok benzerini denedim. Muhallebisinin ölçüleri yarıyarıya olmasına rağmen arttı. Az mı koydum acaba? Çok olursa taşar gibi geldi bana.
Bi de muhallebi sıcak konursa hamuru bozar mı?
Kaç adet kurabiye çıktı? Ben saymadım ama 30 kadar oldu sanıyorum.
Sıcak sıcakken 10 yaşındaki oğlumun arkadaşlarına ikram ettim afiyetle yediler:)
İyi bi hafta dilerim!
sculpture
09-05-2005, 01:22 PM
Merhaba Semanur, :D
Afiyet olsun beğendiğine sevindim. :D Benimde muhallebim artmıştı. Ben biraz büyük kurabiyeler yaptığım için 20'den fazla çıkmıştı. :D Dediğin doğru fazla muhallebi koyunca dağılacakmış gibi geliyor. :D Ama sığdırdım bir şekilde. :D Muhallebiyi soğutursan hamura yapışmaz. :D
Tekrar afiyet olsun. :D İyi günler. :D
munise
09-05-2005, 02:55 PM
sculpture selam,
ben bu kurabiyenin limonlusunu yapmıştım, eşimin en sevdiğin kurabiye ilan edildi. muhalebinin içine biraz da limonu suyu sıktım, hafif ekşimsi bi tadı olmuştu. çok da güzel oldu..
yapan arkadaşlar öylede deniyebilir.
sculpture
09-05-2005, 03:56 PM
Selam Munise,
Tabiki ne güzel olur hatta ben bundan sonraki süpriz kurabiyemi limonlu deneyeceğim. Teşekkür ederim.
cimcime064
11-20-2005, 10:11 PM
arkadaşlar ben bu kurabiyeyi servis yapmadan önce enine kesip içine birer ince dilim kivi ve muz koyuyorum... çok güzel oluyor.. tavsiye ederim...
cimcime064
11-22-2005, 03:00 PM
KREMALI KURABİYE
Malzemesi :
3,5 su bardağı un
3 çorba kaşığı yoğurt
250 gr margarin
1 çay kaşığı kabartma tozu
Kreması:
1,5 su bardağı süt
2,5 kaşık un
5 kaşık toz şeker
1 yumurta sarısı
1 paket vanilya
Yapılışı :
-Erimiş margarinin içine bütün malzeme katılıp karıştırılır... Hamur bir yerde dinlenmeye bırakılır...
-Ayrı bir tencerede krema malzemeleri hazırlanarak muhallebi kıvamında pişirilip soğutulur...
-Hamurdan parçalar koparıp elle yassıltılır... Ortasına soğumuş kremadan koyup kapatılır... Yuvarlak şekil verilir... Fırında pişirilir... Fırından çıkınca üzerine pudra şekeri serpilir... Ortasından kesilip meyve dilimi (kivi-muz) yerleştirilip servis yapılır... Deneyecek olanlara AFİYET OLSUN.... :oops:
yelda
12-21-2005, 02:07 PM
pazar günü parça çikolatalı kurabiyemi yapmak için malzemelerimi dolaptan çıkarıyordum ki unumun çok az kaldığını farkettim..ama evde herkes kendini çikolatalı kurabiyeye hazırladığı için pratik bir formül ararken ortaya creme ole'li kurabiye çıktı..sonuç çok lezzetli ağızda eriyen çikolatalı kurabiyelerin kırıntısı bile kalmadı..tavsiye ederim..
CREME OLE'Lİ KURABİYE
MALZEMELER:1 paket kakolu creme ole
aldığı kadar un
150 gr. margarin
yarım bardaktan biraz fazlaca tozşeker
1 paket bitter çikolata(80gr.)
2 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 portakal kabuğu rendesi
YAPILIŞI: çukur bir kaba erimiş margarini,yumurtaları,portakal rendesini,kabartma tozu ve vanilyayı,koyup karıştırın..creme oleyi de boşaltın ve iyice karıştırın.. sonra aldığı kadar unla çok yumuşak bir hamur olacak şekilde unu ekleyin.. hamuru yoğurup en son bitter çikolatayı bıçakla kıyıp hamura karıştırın..hafifçe yağlayıp elinizle yuvarlayın ve yağlanmış tepsiye dizin..önceden ısıttığınız 170 derec fırında yaklaşık20 dk. pişirin..tepsiden çıkarıp tel ızgarada soğutun..afiyet olsun!(başka bir yöntem de fırın ızgarasına yağlı kağıt koyup kurabiyeleri bu şekilde pişirmek)
Ayşen
03-05-2006, 05:04 PM
Yelda'cığım bugün Creme Ole'li kurabiyeni yaptım. Çok güzel oldu. Tarifin için çok teşekkürler.
nehirsu
05-26-2006, 11:53 AM
bu tarif oktay ustanin yesil elma programinda kurabiyeler yarismasinda 1. secilen kurabiyeydi..
3.5 su bardagi un
1 paket margarin(oda sicakliginda)
1 paket kabartma tozu
3 kasik yogurt
muhallebisi
1.5 su bardagi sut
2 kasik misir nisastasi
1 paket vanilya
6 aksik toz seker
1 yumurta sarisi
unu kaba aliyoruz.kabartma tozunu yogurdu ve margarini ekliyoruz.kulak memesi yumusakliginda yoguruyoruz..bu hamurun iki saat dolapta dinlenmesi gerekiyor.
muhallebisi: sutu tencereye alip nisastayi ekliyoruz.toz sekeri 1 paket vanilyayive yumurtanin sarisini ekliyoruz.atese kyomadan telle karistiriyoruz..yanliz yumurtanin sarisini sutle biraz acipta karistirmak daha iyi..atese alip karistirarak pisirip pogaca icine koyulan lor kivami aliyor bu karisim... atesten inince kendi kendine sertlesiyor zaten.
.tepsiyi yaglayip unluyoruz.hamuru elde acip icine muhallebi koyuyoruz.pogaca seklinde kapatiyoruz. tepsiye diziyoruz.uzerine pudra sekeri ve istenirse ceviz koyuyoruz.onceden iice isinmis firinda 10 dakika pisiriyoruz.kurabiyeler beyaz kalacak sekilde..kolay gelsin
Yetur
05-26-2006, 12:10 PM
nehirsu cum bu tarif bende var yapıyorum.ama oktay ustada vermiş bilmiyordum.arkadaşlar harika oluyor. mutlaka deneyin.yediğinizde tadı size profiterolu anımsatacak. ben bazen muhallebi yerine çifte kavrulmuş lokumda koyuyorum. nefis oluyor...hatırlattığın için sağol nehirsu :)
B@Nu GöKşİn
05-26-2006, 12:17 PM
arkadaşlar bu kurabiyeyi 10 yıl önce okulda nihal hocamızdan almıştım tarifini sürekli yaparım
ben kremasına kakao ve çikolata parçası koyuyorum nefis oluyor.
nehirsu
05-26-2006, 12:18 PM
nehirsu cum bu tarif bende var yapıyorum.ama oktay ustada vermiş bilmiyordum.arkadaşlar harika oluyor. mutlaka deneyin.yediğinizde tadı size profiterolu anımsatacak. ben bazen muhallebi yerine çifte kavrulmuş lokumda koyuyorum. nefis oluyor...hatırlattığın için sağol nehirsu :)
bunu babasi pastane sahibi olan bi bayan yarismada yapmisti herkez bayildi..hatta 1-2 sene oluyor tarif verileli..goruntusude super ..yetur sende sagol cnm..
sevgili nehirsu...kurabiyeni yapmaya niyetlendim ama kurabiye hamurunda şeker yok.muhallebinin şekeri yeterli geliyormu? cevabını bekliyorum.oğlumun doğumgünü için yapmak istiyordum.
NİGAR76
05-26-2006, 03:42 PM
İKOM, Canım herhalde farketmedin 6 çorba kaşığı şeker diye yazmış nehirsu,
ben söyleyeyim dedim, sevgilerle...
nigar76 cevabın için teşekkürler.ben hamuruna şeker konulup konulmadığını merak etmiştim.Muhallebiye eklenen şeker yeterlimi diye sormuştum.Yine de sağol..
nehirsu
05-27-2006, 12:19 AM
sevgili nehirsu...kurabiyeni yapmaya niyetlendim ama kurabiye hamurunda şeker yok.muhallebinin şekeri yeterli geliyormu? cevabını bekliyorum.oğlumun doğumgünü için yapmak istiyordum.
hamurda seker yok cnm.cok kalin almiyosun bezeleri zaten muhallbinin sekeri yetiyor ama cok istersen 2 corba kasigi pudra sekeri koy undan eksiltip
müneccim
05-31-2006, 02:32 PM
Merhaba...
Bu tarifi bir puding paketinin arkasında görmüştüm ve yapıp ikram ettiğim herkes çok beğendi :D size de kolay gelsin ve afiyet olsun!!!
2 su bardağı süt
1 paket kakaolu puding
1 portakal kabuğu rendesi
3 su bardağı un
1 paket vanilya
1 su bardağı pudra şekeri
1/2 su bardağı yoğurt
125 gr. margarin
3 yemek kaşığı kakao
Pudingi 2 su bardağı süt ve 1 portakal kabuğu rendesi ile pişirip soğutun. 3 su bardağı elenmiş unu 1 paket vanilya, 1 su bardağı pudra şekeri , yarım su bardağı yoğurt , 125 gr. margarin ve 3 yemek kaşığı kakao ile yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın,avucunuzda açıp içlerine puding koyup kapatın ve birzcık yuvarlayın. Önceden ısıtılmış 170 derecede, 25-30 dk. pişirin. Servisten önce üzerlerine pudra şekeri serpin.
Not: Ben yaptığımda 25 tane top çıktı... Fırını kapattıktan sonra içinde çok bekletmeyin çökme olabiliyor... Ayrıca pişerken çatlaklardan biraz puding akabiliyor.
dilek'ce
07-08-2006, 11:30 AM
merhabalar size hem kolay hemde güzel bir tarif;deneyip sonucunu bildirirseniz sevinirim
1 pk. oda sıcaklığında yumuşamış margarin
2 yumurta(1'nin akı yüzüne)
1 çay bardağı sıvıyağ
1 pk kabartma tozu
1 pk vanilya
6 y. kş pudra şekeri
aldığı kadar un
hindistan cevizi
1 y.kş kakao
Yapılışı
yumurta,margarin,şeker,vanilya,k.tozu,un ile hamur kulak memesi kıvamında yoğrulur.sonra bir yumruk büyüklüğünde parça ayrılır.buna kakao katılır.her iki parçada eşit sayıya ayrılır.ceviz büyüklügündeki vanilyalı karışım elinizde poğaça gibi açılır,oval halde yuvarlanmış kakaolu parça ortasına konup yuvarlak sekil verilir.önce yumurta akına sonra hindistan cevizine bulanıp 180 C'de pişirilir. afiyet olsun.. :lol:
zelal
07-10-2006, 10:59 PM
sana bişe sora bilir miyim? soruyorum böyle kurabiyeyi yiyince içinden kağıt çıkıyo üstünde yazı yazıyoo!!! yani süprüzzz kurabiye gibi bişiii onu biliyo musun? bana cevap yazz ben zelal
dilek'ce
07-12-2006, 04:46 PM
zelal dediğini bilmiyorum bunun süprizi icinin kakaosu
Arkadaşlar bu pudingli kurabiyeyi yapıp soğuttuktan sonra buzlukta acil misafirler için bekletebiliyormuyuz?
derdah
11-06-2006, 01:40 PM
sculpture içindeki kremayı sıcakmı koyuyorsun bende şimdi deniycem kurabiyelerin üstünemi aliminyum folyo koyyon bide tepsini dibini yağlıyormusun
Bende buna çok benzer bir kurabiye yapıyorum. Yalnız benimkinin içinde muhallebi yada kakaolu hamur yok. Ben içine sagra, çokokrem yada çikolata sosu koyup yuvarlıyorum. Piştikten sonra yerken içindeki çikolata sosu tıpkı biskrem biküvilerdeki gibi akışkan bir şekilde oluyor ve herkes çok beğeniyor.
derdah
11-06-2006, 02:40 PM
tarifi nasıl bir günde onu deniyim
Derdahcım şuan iş yerinde olduğum için tarif yanımda değil ama yarın mutlaka yazarım tarifini.
derdah
11-06-2006, 03:26 PM
arkadaşlar bende şimdi denedim süpriz kurabiyeyi çok güzel oldu
bolca pudra şekeri serptim
teşekkür ederim sculpture
fatos surucu
11-06-2006, 04:00 PM
merhaba ben forumun yeni uyesiyim yelda ilk once senin tarifini denedim gercekten cok guzel oluyor ellerine saglik.....
derdah
11-07-2006, 09:19 PM
arkadaşlar bende dün denedim
bayğı çıktı ama şimdi 2 tane kaldı
resminide çekmiştim inşallah bi rgün koyarı internette teşekkürler
nadir
11-09-2006, 12:25 PM
nehirsu'nun vermiş olduğu kremalı kurabiyeyi yaptım, çok güzel ve lezzetli oldu. harikaydı. teşekkürler nehirsu.
Lily-Rose
11-09-2006, 02:34 PM
bende yapmayi dusunuyorum ama icindeki seker miktari biraz az gibi geldi bana.
nadir
11-09-2006, 02:55 PM
yok bana göre şekeri iyi. ben üzerine bir de pudra şekeri serptim. güzel oldu. hem sunum açısından hem lezzet açısından.
derdah
11-16-2006, 07:01 PM
SÜPRİZ KURABİYE
Hamuru:
1 paket yumuşak margarin
4 yemek kaşığı yoğurt
1 kabartna tozu
aldığı kadar un(kulak memesi yumuşaklığında olacak )
Kreması:
2 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
3 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı un
Margarinle yoğurdu yoğurun sonra unla kabartma tozunu ekleyin.Hamuru kremayı pişirinceye kadar dinlendirin.kremayı pişirdikten sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde alın elinizle açın içine bir tatlı kaşığı krema koyun ve avcunuzun içinde kapatın top şeklinde oluyor. bunu yaptığınız kurabiyeleri 160-170 derece de, üzerine aliminyum folyo kapatarak pişirin. üzeri beyaz kalıyor. pişirdikten sonra üzerine bolca pudra şekeri serpin.afiyet olsun
ta_arzu
01-11-2007, 11:32 PM
arkadaslar kurabiyeyi denedim ilkini kremasini kendim yaptim sütle ve kokosla ve sonrada cukulatali Puddingle, Kurabiye olarak begendim ama biraz daha farkli crema biliyorsaniz yazarsaniz sevinirim
nehirsu
01-12-2007, 12:05 AM
nehirsu'nun vermiş olduğu kremalı kurabiyeyi yaptım, çok güzel ve lezzetli oldu. harikaydı. teşekkürler nehirsu.
nadir sende sagol cnm
ta_arzu
01-12-2007, 12:13 AM
cevabin icin tesekür ederim nehirsu krema tarifini aldim bir sey sorucaktim firina vermeden pudra sekerini üzerine serp diyorsun dogrumu anladim cevabina sevinirim
nehirsu
01-12-2007, 09:32 AM
cevabin icin tesekür ederim nehirsu krema tarifini aldim bir sey sorucaktim firina vermeden pudra sekerini üzerine serp diyorsun dogrumu anladim cevabina sevinirim
evet cnm once serpiyorsun cok kizgin firinda 10 dk pismesi yeterli gelyior..
MAVİ44
01-17-2007, 03:43 PM
Nehirsu tarifini bende denedim güzel oldu ama benim kurabiyeler 20 dakikada anca piştiler.Tarif için teşekkürler..
nehirsu
01-17-2007, 06:18 PM
Nehirsu tarifini bende denedim güzel oldu ama benim kurabiyeler 20 dakikada anca piştiler.Tarif için teşekkürler..
mavi44 afiyet olsun kurabiyelerin beyaz kalmasi gerekiyor benim firinin isisi farkli olabilir cnm o yuzden 10-15 dk da cikartiyorum ben :D sevgiler
nehirsu
02-02-2007, 10:17 PM
arkadaslar verdigim tarifteki muhallebili kurabiyeyi yapmak isteyipte goruntusunu merak edenlere resmini bloguma ekledim
gönül30
02-03-2007, 10:16 AM
nehirsuuuu aşkummmm canummmmm harika oldu kurabiyeler izninle yüksek müsadelerinle bende siteme koyuyorum....eheheheheheh
nehirsu
02-03-2007, 03:27 PM
nehirsuuuu aşkummmm canummmmm harika oldu kurabiyeler izninle yüksek müsadelerinle bende siteme koyuyorum....eheheheheheh
tabiiki koyabilrisin :lol: kurabiyeyi ilk defa yapicaklara puf noktalari verelim firin tepsisini yaglamak yerine kagit kullanabilrisiniz ayrica muhallebiyi bol bol koyun eger muhallebi yetmesse bir firikir olarak dolaptaki jolemsi receliniz ise yarayabilir :lol: berliner tadini yakalayacaksiniz o vakit :wink:
nehirsu
02-06-2007, 06:12 PM
arkadaslar bloguma kurabiyeyi ayrintili goruntusu ile ekledim sevgiler
baharsekeri
02-07-2007, 10:14 PM
bu tarif oktay ustanin yesil elma programinda kurabiyeler yarismasinda 1. secilen kurabiyeydi..
3.5 su bardagi un
1 paket margarin(oda sicakliginda)
1 paket kabartma tozu
3 kasik yogurt
muhallebisi
1.5 su bardagi sut
2 kasik misir nisastasi
1 paket vanilya
6 aksik toz seker
1 yumurta sarisi
unu kaba aliyoruz.kabartma tozunu yogurdu ve margarini ekliyoruz.kulak memesi yumusakliginda yoguruyoruz..bu hamurun iki saat dolapta dinlenmesi gerekiyor.
muhallebisi: sutu tencereye alip nisastayi ekliyoruz.toz sekeri 1 paket vanilyayive yumurtanin sarisini ekliyoruz.atese kyomadan telle karistiriyoruz..yanliz yumurtanin sarisini sutle biraz acipta karistirmak daha iyi..atese alip karistirarak pisirip pogaca icine koyulan lor kivami aliyor bu karisim... atesten inince kendi kendine sertlesiyor zaten.
.tepsiyi yaglayip unluyoruz.hamuru elde acip icine muhallebi koyuyoruz.pogaca seklinde kapatiyoruz. tepsiye diziyoruz.uzerine pudra sekeri ve istenirse ceviz koyuyoruz.onceden iice isinmis firinda 10 dakika pisiriyoruz.kurabiyeler beyaz kalacak sekilde..kolay gelsin
kurabiyeyi denedim bve harika oldular ben pudinginin içine nesguikte kattım.eğer yapabilirsem acizane resmini eklicem.ancek benim bu kurabiyeden daha önce başarısız bir deneyimim olduğundan şekline önem vermedim pek.sadece kremnın hamurun dışına çıkıp çıkmaması önemliydi benim için...artık her şekilde yapabilirim içim rahat olur.
[img=http://img111.imageshack.us/img111/882/dscn7578nf8.jpg] (http://imageshack.us)
baharsekeri
02-07-2007, 10:17 PM
üff ya resim olmamış neyse sonra denerim.denemek isteyenler gönül rahatlığıyla yapabilirler tarife harfiyen sadık kalmak koşu ile
içini ne kadar çok koyarsanız ve hamuru ne kadar ince açarsanız açın kesinlikle dışına taşmıyo.
herkese bol kurabiyelı günler
elifozsoylu
02-08-2007, 02:55 AM
arkadaslar ne zaman ıcıne recel muhallebı gıbı bıseyler konan bı tarıf denedıysem ıcındekı harc mutlaka tasar ve tepsıye akar, tabı tepsıyle dırek temas eden recel vs yanıyor duman kaplıyor ortalıgı
sızın uygulamalarda boyle bı sorun cıkmıyor mu?
baharsekeri
02-08-2007, 12:06 PM
benim yukraıda denediğim tariften hiç bir şey dışarı çıkmadı:)gönül rahatlığı içinde deneyebilirsin.bende çok korkmuşum ama korkularım boşunaymış.içine de bolca kremayla doldurmama rağmen
baharsekeri
02-08-2007, 12:07 PM
http://img294.imageshack.us/img294/1846/dscn7578or8.jpg (http://imageshack.us)
nehirsu
02-08-2007, 04:17 PM
baharsekeri begenmene sevindim ayrica hamur seninde dedigin gibi cok kuvvetli hic tasmyior ve bol bol muhallebi koymak lazim seninde soledigin gibi resmini bende blogume eklemistim firina atarken ve cikardiktan sonra pudra sekeri serpilirse dahada guzel oluor sevgili gonlumcede eklemis bloguna tarife sadik kaldiktan sonra denemekten korkmayin findikli lokum cok yakisir bu kurabiyeye :lol:
elifozsoylu
02-08-2007, 06:46 PM
ayy kızlar cok tesekkurler, baharcım ve nehırsu, yapıyorum oyleyse bu gece, ınsallah yıne batırmam bu tarıfı de,bı becerım yok yıne de gerı kalmıyorum her tarıfı yapıyorum
elifozsoylu
02-15-2007, 06:34 PM
arkadaslar tarıfı ancak bugun uygulayabılecegım,ya ben korkuyorum nehırsunun tarıfını yapıcam ama benım yaptıgım seyler sızın yaptıklarınız kadar guzel olmuyo,acaba hamuru tutmaz mı dıye ıcıne 1 yumurta bı de azcık sıvıyag katsam olmaz mı? yanı benı kendınızle kıyaslamayın, acemının acemısıyım batırmayayım yıne tarıfı?acıll yardım kızlar lutfen
nehirsu
02-15-2007, 08:53 PM
arkadaslar tarıfı ancak bugun uygulayabılecegım,ya ben korkuyorum nehırsunun tarıfını yapıcam ama benım yaptıgım seyler sızın yaptıklarınız kadar guzel olmuyo,acaba hamuru tutmaz mı dıye ıcıne 1 yumurta bı de azcık sıvıyag katsam olmaz mı? yanı benı kendınızle kıyaslamayın, acemının acemısıyım batırmayayım yıne tarıfı?acıll yardım kızlar lutfen
elif korkma aynen uygula cnm hic bisey olmuyor 8)
elifozsoylu
02-15-2007, 10:37 PM
nehirsu canım tesekkurler, gecenın bu vaktınde margarını cıkardım ısınmasını beklıyorum,napım ya cok merak edıyorum tarıfe sadık kalacagım
nehirsu
02-15-2007, 10:47 PM
nehirsu canım tesekkurler, gecenın bu vaktınde margarını cıkardım ısınmasını beklıyorum,napım ya cok merak edıyorum tarıfe sadık kalacagım
cnm koy kalorifere yada benmari usulu yap oyle cok fazla eritmene gerek yok yumusasin yeter :D
elifozsoylu
02-15-2007, 11:17 PM
nehircim yapıyorum muhallebı tamam,hamur da tamam cok az bekletıcem hamuru sabrım yok yanı saat 12yı gecıyo cunku
nehirsu
02-15-2007, 11:34 PM
nehircim yapıyorum muhallebı tamam,hamur da tamam cok az bekletıcem hamuru sabrım yok yanı saat 12yı gecıyo cunku
bende seni bekliorum burda hahaha hadi yapta soyle diye :D
elifozsoylu
02-16-2007, 04:15 AM
ayy canımcım yaptım kurabiyeyi,yine nasıl becerdıysem hep tastı muhallebısı,off allahım ben adam olmam, tepsıye yaglı kagıt sermıstım allahtan, yoksa yapısır kalırdı valla ama tarıf cok hosuma gıttı
becerıklı ellerde cok daha guzel oluyordur emınım;) tepsinin yarısını yedım,saatde gec yarın annemler uyanıcak hanı kurabıyeler dıyıcekler ne dıyıcem ben ya,obur olmak ne zor
canım cok tesekkurler nehırcım ellerıne, yuregıne saglık
gönül30
02-16-2007, 09:42 AM
elifcim neden taştı nasıl kapadın kız becerüksüzzzz hiçmi poğaça kapamadın ehehehehhe hade tekrar yap harika oluyor taşmamış haliyle:))))
elifozsoylu
02-16-2007, 07:08 PM
elifcim neden taştı nasıl kapadın kız becerüksüzzzz hiçmi poğaça kapamadın ehehehehhe hade tekrar yap harika oluyor taşmamış haliyle:))))
ah gonulcum ne bılım ben :oops: aslında tahmın etmıstım zaten yazmıstım daha once,iste nasıl becerdıysem akıttım valla hep :cry:
gönül30
02-20-2007, 09:05 AM
neyse elifcim deneye deneye öğrenirsin bişi olmazzzz ...olumlu düşüncelerle yapmaya başla bak gör başaracaksın...
zerrin&özgür
02-20-2007, 12:21 PM
Merhaba,
ben de sitenin yeni üyelerindenim... bu akşam nehirsu hanımın tarifindeki kurabiyelerden annemin yarınki günü için yapmak istiyorum... ancak yarına kadar lezzetinde olumsuz bir değişiklik olup olmayacağı konusunda tereddütlerim var..
yapan arkadaşlar bilgi verirlerse çok sevinirim...
herkese teşekkürler...
Zerrin
nehirsu
02-20-2007, 05:25 PM
yok bi degisiklik olmuor bende kayinvalidemin dogum gunu icin bigun onceden hazirlamistim kolay gelsin sevgiler :lol:
ozlemsm
02-26-2007, 04:02 PM
Hamur icin : 1 paket margarin
1 su bardagi yogurt
1 paket kabartma tozu
Alabildigi kadar un
Ici icin : 2 su bardagi sut
1 paket kakaolu puding
Puding sute dokulup kaynatilir.Koyu bir kivam alana kadar brsure daha ateste tutulup sogutulmaya birakilir.
Diger malzemeler karistirilarak yumusak bir hamur elde edene kadar un akleneir.Yuvarlak parcalar koparip elinizle duzlestirilir.Icine pudingten pir parca koyduktan sonra uzeri kapatilir.Kurabiyeler firina verilir;Pistikten sonra uzerine pudra sekeri serpilir. . .
Bu tarif Dr.Otker'den almistim.
emen denemistim ve memenun kalmistim;
Sizinle paylasmak istedim.
sofrasenligi
05-23-2008, 10:23 PM
Hamur icin : 1 paket margarin
1 su bardagi yogurt
1 paket kabartma tozu
Alabildigi kadar un
Ici icin : 2 su bardagi sut
1 paket kakaolu puding
Puding sute dokulup kaynatilir.Koyu bir kivam alana kadar brsure daha ateste tutulup sogutulmaya birakilir.
Diger malzemeler karistirilarak yumusak bir hamur elde edene kadar un akleneir.Yuvarlak parcalar koparip elinizle duzlestirilir.Icine pudingten pir parca koyduktan sonra uzeri kapatilir.Kurabiyeler firina verilir;Pistikten sonra uzerine pudra sekeri serpilir. . .
Bu tarif Dr.Otker'den almistim.
Hemen denemistim ve memenun kalmistim;
Sizinle paylasmak istedim.
Sevgili Yosunbuka,
Bendeki pudingli kurabiye tarifi bununla birebir aynı ama benilk vanilyalı pudingli yemiştim. Daha sonra çikolatalı pudingle de denedim ama bana vanilyalısı daha hoş gelmişti. Bana tarifi veren kişi detarifi başkasından almıştı. Demek ki Dr.Oetker'inmiş. Ben de bu şekilde pudra şekeri serpiyorum ama bu konunun ilk yazılarında üzerine çikolata sosu dökmekten bahsedilmiş. Denenebilir.
Bu arada hamur şekersiz oluyor ama içindeki puding ve üstündeki pudraşekerinden dolayı fazlasıyla tatlı oluyor. Sevgiler.
yosunbuka
05-24-2008, 09:20 AM
merhaba canım.bende de aynısı var ve çok güzel tutan bir kurabiye.tarif eski bir sofra dergisindendi benim.yakında deneyip bloğa yazmayı düşünüyorum.sevgiler.canım
mentol
11-22-2008, 01:19 PM
on kişiliktir..
malzemeler
250 gr margarin
6 s.b un
3 ymek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı toz şeker
1 ç.b yoğurt
1 pkt vanilya, k.tozu
1 ç.b sıvı yağ
[/B]muhallebisi için
-3 s.b süt
-3 yemek kaşığı un
-1 ad.yumurta sarısı
-1 yemek kaşığı tereyağı
-1 s.b toz şeker
-1 pkt vanilya
-2 ymek kaşığı h.cevizi
muhallebi: yumurta sarısı ve şekeri çırpıp tencereye koyun un ve süt ekleyip karıştırarak pişirin muhallebi kaynamaya başlayınca h.cevizi vanilya ve tereyağını ekleyin hazırladığınız karışımı soğuyana kadar mikserle çırpın ve bir süre buzdolabında bekletin
eritilmiş margarin kakao sıvı yağ toz şeker yoğurt vanilya ve k.tozunu karıştırın yavaş yavaş un ekleyin yumuşak hamuru elde edin 20 dk bekletin ve ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp merdane yardımıyla açın açılan hamurun içine 1 tatlı kaşığı muhalebiyi koyup hamuru top haline getirin hamurun birleşme yeri tepsiye gelecek şekilde dizin.180 derecelik fırında 20 dk pişirin
afiyet olsun..
neslifiliz
11-22-2008, 01:57 PM
on kişiliktir..
malzemeler
250 gr margarin
6 s.b un
3 ymek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı toz şeker
1 ç.b yoğurt
1 pkt vanilya, k.tozu
1 ç.b sıvı yağ
[/B]muhallebisi için
-3 s.b süt
-3 yemek kaşığı un
-1 ad.yumurta sarısı
-1 yemek kaşığı tereyağı
-1 s.b toz şeker
-1 pkt vanilya
-2 ymek kaşığı h.cevizi
muhallebi: yumurta sarısı ve şekeri çırpıp tencereye koyun un ve süt ekleyip karıştırarak pişirin muhallebi kaynamaya başlayınca h.cevizi vanilya ve tereyağını ekleyin hazırladığınız karışımı soğuyana kadar mikserle çırpın ve bir süre buzdolabında bekletin
eritilmiş margarin kakao sıvı yağ toz şeker yoğurt vanilya ve k.tozunu karıştırın yavaş yavaş un ekleyin yumuşak hamuru elde edin 20 dk bekletin ve ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp merdane yardımıyla açın açılan hamurun içine 1 tatlı kaşığı muhalebiyi koyup hamuru top haline getirin hamurun birleşme yeri tepsiye gelecek şekilde dizin.180 derecelik fırında 20 dk pişirin
afiyet olsun..
sevgılı mentol
cok hos bır tarıfe benzıyor. yapılacaklar lıstesıne aldım bıle.
guzel tarıfın ıcın tesekkurler.
sevgıler
mutfak gülü
11-22-2008, 05:32 PM
merhaba mentol ben yeni üye.öncelikle nickin nekadar değişik,hoş.tarifini çok beğendim.günümde denerim nasipse.kakaoyla yapılan herşeyin hastasıyım çünkü.iyi akşamlar
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.