PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : NURANİYE

yelda
07-08-2005, 10:01 AM
lezzet dergisinin yıllar önce açtığı pirinç yemekleri yarışmasında ödül alan bir salata nuraniye..kabaklı salataya pirinç ekleyerek değişik bir tad elde edilmiş..ben de özellikle yaz sofralarımda sık sık yer veririm..
NURANİYE
MALZEMELER:4 orta boy kabak
3 çay bardağı pirinç
3 çay bardağı su
1 demet taze soğan
yarım demet dere otu
yarım demet maydonoz
tuz
yarım çay bardağı zeytinyağı
mümkünse süzme yoğurt
4 diş sarmısak
1 tatlı kaşığı pul biber
YAPILIŞI: kabakları temizleyin ve rende yapın..taze soğanları küçük küçük doğrayın..maydonoz ve dereotlarını ince ince kıyın..taze soğanları zeytinyağı ile kavurun..üzerine rendelenmiş kabakları ilave edin ve biraz daha kavurun..daha sonra pirinç ve suyu ekleyin..suyunu tamamen çekmeden önce dereotu ve maydonozu ekleyip suyunu çekene dek pişirin..soğumaya bırakın..sarmısaklı yoğurt ve tuzu da salataya ekleyin..en son biraz zeytinyağında erittiğiniz pul biberle süsleyip servis edin..afiyet olsun!

ulusal
07-04-2006, 02:54 PM
yelda merhaba salataların sayfasını gezerken nuraniye tarifini gördüm benim annem yapar iftar sofralarına çok güzel lezzetli bir meze oluyor böyle güzel bir tarife mesaj gelmemiş olmasına şaşırdım bence bütün hanımlar denemeli

esin_24
07-07-2006, 10:27 AM
MERHABA BENİM ANNEMDE YAPAR YALNIZ KABAKLARI KÜÇÜK KÜÇÜK DOĞRAR BENDE AYNI ŞEKİLDE YAPARDIM BİRDAHAKİ SEFERE RENDELEYECEĞİM

malatyam
07-07-2006, 12:16 PM
tesekürler yelda ben kabagi cok severim ben pirincsiz yapiyordum pirincli daha doyurucu olur ekmeye gerek olmaz.

yelda
07-21-2006, 09:01 AM
sevgili ulusal ve malatyam nasıl olduysa yorumlarınız gözümden kaçmış..bu salata bir yemek dergisinde ödül almıştı yıllar önce..ben de görüp denemiş ve çok beğenmiştim..özellikle yemekli davet ve günlerimin baş salatalarından biridir..sevgiler..yelda..

sadriye
07-21-2006, 11:39 AM
ben bu tarifi yaptım ama çok beğenmedim..
sadece dereotu yoktu koyamadım.ondanmıdır..

ulusal
07-21-2006, 11:41 AM
bence dereotu koymadığın için lezzeti eksik kalmıştır dereotuyla dene

sadriye
07-21-2006, 11:46 AM
sevgili ulusal,
bir de öyle deneyeceğim ama sanki kabak ve pirinç filan fazlaydı. bir tencere oldu hala kalanı dolapta duruyo 3 günden beri.çok üzülüyorum bişeyin zebil olmasına ama sanırım çöpe gidecek.yoğurtalayıp yağ dökktüğümde sağolsun eşim yedi ama ben beğenmedim ya. ve üzüldüm de.

yelda
07-21-2006, 07:55 PM
sevgili arkadaşlar bu salata ödüllü ve denenmiş ve beğenilmiş bir tarif..yoğurtlayıp yağ döktüğümde eşim yedi demişsiniz..bu kısmı anlayamadım..zaten içine dereotu yağ ve yoğurt konmadımı rejim yemeği gibi tatsız bişey olur..tüm malzemeler eksiksiz konulup pişirme talimatını uyguladıysanız lezzetsiz olmasına imkan yok ..tabi ağız tadı..herkese göre farklı olabilir..ve de bu ölçüler bir yemek misafiri düşünülerek hazırlanmış..
sevgiler..yelda..

baysegul
08-08-2006, 03:03 PM
SELAM YELDACIM

BEN KABAĞA BAYILIRIM
BU TARİFİDE EN KISA ZAMANDA DENEMEK İSTİYORUM ELLERİNİZE SAĞLIK

Okyanus-Deniz
08-27-2008, 10:31 AM
tarifi denedim ve çok beğendik. tarif için çoook teşekkürler yelda...