PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : ROKA SALATASI

gönül
07-11-2005, 01:10 AM
Tarif, Kadıköy'deki "Lobiya" adlı Karadeniz lokantasına ait.
Rokayı daha önce hiç bu kadar zevkle yememiştim.

1 demet körpe roka
1 iri domates
1/2 su bardağı tane mısır konservesi
Zeytinyağı, limon ve tuz

Rokaları ince ince doğrayıp salata kasesine alın, üzerine küp doğranmış domatesleri ve en üste mısırları ekleyin. Zeytinyağı ve limonla tatlandırın.

Afiyet olsun

BENAN
08-03-2005, 01:26 PM
canım...bende gecenlerde kardesım ve esının davetı uzerıne arnavutkoy'de sırın bır balıkcıda yedım ılk defa roka salatasını ...bır roka delısı oldugum halde hıc yememıstım onceden....
rokalar ınce ınce kıyılmıs...
uzerıne domatesler mınık mınık kup seklınde dogranmıs...
ve bol peynır rendelenmıs...(sert ve lezzetlı bır peynırdı)
uzerıne sızma zeytınyagını bol bol doktuler bızım yanımızda....balık dıye olen ben salatayı
daha cok tuketmıstım....
senın salatanıda denemem lazım...mısır ...olurum...roka...olurum...nefıs olur herhalde

basakcelik
11-15-2005, 03:13 PM
Bu da meshur narlikuyu roka salatasi:

1 demet Iri yaprakli roka
1 buyuk boy domates
3-4 dis (ya da daha bol) sarimsak
1 limon (sikilacak)
zeytinyagi
sirke (nar eksisi ya da balsamik sirke de konulabilir)
tuz

Rokanin yapraklari elle iri iri kopratilir. Domates ince, buyuk dilimler halinde kesilir. Sarimsak kiyilir (dovulmez); istege gore tuz, limon, zeytinyagi ve az sirkeyle karistirilarak salatanin uzerine dokulur!

Baligin yaninda harika oluyor, tavsiye ederim! Ama en iyisi Narlikuyu'da yemek :)

Sevgiler![/img]

ozge81
11-25-2005, 10:37 AM
bir roka delisi de benim yaptığım salata da şöyle oluyor;
rokaları elimde bıçaksız iri iri doğruyorum
küçük bir kabın içine sarımsak zeytinyağı ve nar ekşisi bi de tuz koyarak bir sos hazırlıyorum sonra doğradığım rokaların üzerine bu sosu döküyorum
harika oluyor balık zevkine ayrı bir tat katıyor
bu arada sizin tarifler de leziz mutlaka deniycem

sönmez
11-25-2005, 07:07 PM
arkadaşlar roka ile tere arasında nasıl bir fark var?

akasya
11-25-2005, 10:06 PM
roka salatasi cok lezettli oluyor gercektende.........

yaninda kabak ekmegide iyi gider.....buda avrupa usülü....

ayrica marul salatasindada karistiralarakda harika bir tad olusuyor.........

basakcelik
11-30-2005, 01:46 PM
Sonmez,

Benim bildigim kadariyla, tere daha baharatli bir sebze... ilginc ama yerken tadi resmen baharat varmis gibi geliyor.

Roka yerine kullanmani tavsiye etmem yani.

sevgiler, basak

aslıyıld
12-31-2005, 11:29 AM
tere iki çeşit. birinin görüntüsü yıpkı roka gibi. ama tadı daha acımsı. hoş bir acılık bu. terenin birde ufak yapraklısı var. çorbası da yapılıyor.

en sevdiğim roka salatası tarifim:
bir demet roka
bir beyaz soğan
bir domates
5-6 diş sarmısak
zeytinyağı
limon, tuz, yaprak kırmızı biber
yıkanmış kurumuş roka yapraklarını elimizle iri parçalar halinde koparıyoruz. bıçaklada iri iri doğrayabiliriz. halka doğranmış soğan ve domates, ince ince kıyılmış sarmısak hepsini karıştırıyoruz. zeytinyağı, tuz, limon arzuya göre sosunu hazırlıyoruz. roka ve sarmısak ikilisi bence çok yakışıyor.

YildizM
02-13-2008, 02:38 PM
ben de roka salatasini
beyaz peynir/ tulum peyniri
ceviz (firinda ya da yagsiz tavada biraz kavrulursa daha iyi)
misir
z.yagi, balsamic sirke ile yapiyorum. O da guzel oluyor.

hosseda
02-13-2008, 09:58 PM
Ben de bir arkadasimin annesinde yemistim.
Borcama eliyle boldugu rokalari koymustu. Uzerine iri ve ince dilimli domatesleri, salataliklari koymustu. Sarimsak, limon, siviyag ve tuzdan da sos hazirlamisti uzerine. Cok guzeldi gercekten.

SARAR
10-24-2008, 02:49 PM
Bu tarifte Sahan Kebaptan,

Roka, kabukları soyulup doğranmış domates, kırmızı soğan üçlüsünün üzerine bol taze badem serpilir.

Nar ekşisi, zeytinyağ, bol sarımsak ve tuzdan oluşan sos gezdirilir.

Yanındaki tüm yemeklerden , mezelerden daha fazla rağbet görür.

Afiyet olsun.

Seda

a-sey
10-28-2008, 10:06 AM
Bu tarifte Sahan Kebaptan,

Roka, kabukları soyulup doğranmış domates, kırmızı soğan üçlüsünün üzerine bol taze badem serpilir.

Nar ekşisi, zeytinyağ, bol sarımsak ve tuzdan oluşan sos gezdirilir.

Yanındaki tüm yemeklerden , mezelerden daha fazla rağbet görür.

Afiyet olsun.

Seda

Bende roka salatasını badem koymadan yapıyorum.Ama içine biraz taze nane doğruyorum.Nar ekşisi, kırmızı biber-minik doğranmış sarmısak ve zeytinyağı gezdirerek servis yapıyorum. Tabi yanında birde balık olursa harika oluyor

canımcım
10-28-2008, 10:26 AM
bende buradakı tarıflerı denemeye baslıyacagım cok hosuma gıttı.benım genel tarıfım su;

rokoları elımle iri iri bolerım ve tabaga koyarım,domatesleri ince yarım dilimler seklınde kesip üzerine yayıp hardalı bıraz 1 yemek kasıgı kadar mayonez ve lımon suyuyla acıyorum açıyorum ve rokanın üzerine dokuyorum rokanın zaten acımtrak tadı hardalla bırlesınce enfes oluyor:)

sevgılerımle...

kendimce
12-19-2008, 03:35 PM
Soğansız roka asla salata olmaz diyenlerdenim. Soğanları yarım ay şeklinde doğruyorum ve tuzla ovuup yıkıyorum sonra suyunu süzüyorum, Rokaları biraz irice doğrayıp limon z.yağı, soğan tuz ve sumakla karıştırıyorum. Domates tadını bozuyor bence rokanın.

karacal
12-22-2008, 09:22 AM
roka salatasına badem mi, dövülmüş olarak mı yoksa bütün oralarak mı ekliyorsunuz

SARAR
12-22-2008, 09:56 AM
Taze soyulmuş bütün badem ekliyoruz.

karacal
12-22-2008, 12:41 PM
teşekkür ederim sarar

akdeniz
12-24-2008, 12:20 PM
http://www.resimbank.org/image-2977_4992A004.jpg (http://www.resimbank.org/share-2977_4992A004.html)
İri doğranmış roka,biraz maydonoz taze soğan kapari çiçeği turşusu ve nar taneleri .sos olarak limon,nar ekşisi tuz ve zeytinyağ karışımı.

mutfağımdanöyküler
02-11-2009, 10:35 AM
Ben de bir kebapçı da yemiştim.Rokalar doğranmış, sos olarak sadece nar ekşisi kullanılmıştı. Süslemek için hazır konserve mısır taneleri. Benim çok hoşuma gitti ve balık yemeklerinin yanına çok yakıştığını düşünüyorum.

http://mutfagimdanoykuler.blogspot.com/