Orijinalini görmek için tıklayınız : Taze reyhan
Lezzet Arsızı
07-22-2005, 01:31 PM
Arkadaşlar taze reyhanı nerelerde kullanıyorsunuz. Ben görüntüsüne dayanamadım ve aldım. Dolmalarda kullanıldığını biliyorum. Denedim güzel oldu. Aromalı bir baharat. Kalanını nasıl kullanıcağımı bilmediğimden. Güzelce yıkayıp, bağladım ve demeti baş aşağı astım. Bakalım kuruyacak mı? Birkere naneyi böyle kurutmuştum. Başarılıda olmuştum.
okale
07-22-2005, 01:38 PM
tavuklu salatada kullanıyorum ben onu çok beğenilerek yeniyor.geçengün beyaz peynirli göbek slatalı bir salatada da kullandım fena değil ama tavukluda daha güzel oluyor.
yelda
07-23-2005, 12:44 PM
sevgili okale ben reyhanı en çok bulgur pilavı ve kısırda kullanıyorum..
qwert
07-23-2005, 01:19 PM
ben reyhanı domates ve kıvırcık salatalarında kullanıyorum ayrıca temizleyip dondurucuya koyuyorum
gulsum
07-23-2005, 02:55 PM
arkadaslar kusura bakmayin ben bassettiginiz reyhani' nin ne oldugunu bilmiyorum :oops: aciklaya bilirmisiniz
sevgilerimle
gulten
07-24-2005, 01:20 PM
Ben mutfakta camimin onunde yetistiriyorum, heran elimin altinda oluyor.SAlatalara dogruyorum.Birde mantiya cok yakisiyor.Kiymasina katiyorum.Yasida kurusuda gercekten cok yakisir.Kayserilililer bilirler.Selamlar
müzeyyen
07-24-2005, 11:15 PM
reyhanın diğer adı fesleğen dir. arkadaşların söyledikleri gibi birçok yerde kullanılır.
sabah kahvaltılarında yapılacak olan semizotu, domates ağırlıklı salataya çok yakışır.
baş ağrısına iyi geldiği ve insanı sakinleştirdiği söylenir.
aliyesra
07-25-2005, 12:50 AM
muzis merhaba
feslegen ve reyhan ayni aileden bitkiler ama ayni bitki diil.reyhan daha buyuk yapraklı hatta hafif kirmizimsi yapraklari olan arolali bir bitki ,feslegen ise cok kucuk yapraklı yesil ve yine aromalı bir bitki. seklide toparlak oluyor. yemeklerde yaklasik aynı lezzeti ve kokuyu yakalamaniz mumkun ancak suslemek icin tercih edicekseniz bunlari goz onune almaniz gerekli.
bu arada kısa bır hatırlatma feslegeni bulundurdugunuz yere sivrisinek gelmezmis.(2005 model sivrisinekler yeni silahlar gelistirmis olucaklarki gecen gun tam ortasina konarken gorduk :shock: :wink: )genelde ise yariyor
gulsum ; reyhan bir tur cicek ama her derde deva olan bir cicek yani hem goze hem burna hemde damaga hitap ediyor. genelde ege akdeniz bolgesinde cok yetistirilen bir bitki oldugunu biliyorum.tıpkı nane gibi evde bir saksida yetsitirilebilicek cok hos bir baharat ayni zamanda. seklinide herhangi bir arama motorundan tarayarak bulabiecegini dusunuyorum.
sevgiler
dilekugurlu
07-25-2005, 10:08 AM
merhaba arkadaşlar
annemin yaptığı biir tarif ben çok severek yiyorum yemek gibi olmasada yanında demli bir çay süper oluyor...
patateler haşlanıyor ve eziliyor...soğanlar yemeklik doğranıyor yağda kavruluyor biraz salça ekleniyor enson ezilmiş patates reyhan tuz karabiber ekleniyor (acı seviyorsanız kırmızı biber) karıştırılıp sıcak servis yapılıyor...yanında çay annem bazen artan patates kavurmasıyla ertesi gün börek yapıyor süper oluyor...ve reyhanın verdiği tadı ve kokusunu tahmin edemezsiniz çok güzel oluyor...
deneyin pişman olmazsınız arkadaşlar...
mutlu ve sağlıklı günler dilerim herkese :D
BETÜL
07-25-2005, 10:23 AM
harika bir tattır patates kavurması. biz onu reyhan koymadan yaparız. birde reyhenlı deniycem. bende bilmeyenlerin denemesini tavsiye ederim.
bende reyhanı tüm salatalara koyarım. harika bir tat veriyor. birde tavuk yemeklerine kurutulmuşunu koyuyorum.aromasının tavuk yemeklerine çok yakıştığını düşünüyorum.
dilekugurlu
07-25-2005, 10:25 AM
bişi unuttum :lol:
annem kıymada koyar bazen kavurmanın içine öylede süper oluyor...
zeynep
07-25-2005, 12:22 PM
Ben de makarnalara domatesli sos hazirlarken genelde taze reyhan kullaniyorum. Bir de karincalardan kurtulmak icin!!!! Kesinlikle denenmistir mutfagim karincadan gecilmiyordu, kucuk bir saksidaki reyhani camin onune koyali hic karinca kalmadi. Cok abes olmasa banyoya da bir saksi koyacagim sirf su karincalardan kurtulmak icin....
Bu arada bildigim kadariyla basil feslegen, sweet basil reyhan, yani birbirlerine cok benziyorlar ama farklilar.
elcinuckan
07-25-2005, 01:01 PM
bende reyhanı ayırt etmeksizin tün saltalarımda ve dolmalarımda kullanırım.gerçekten çok şifalı bir bitki.
müzeyyen
07-25-2005, 03:30 PM
merhaba aliyesra doğru ikisi arasında fark var.
ancak bizdeki fesleğenlerin yapraklarında kırmılık yok bizdeki fesleğen değilmi acaba?
okale
07-25-2005, 03:40 PM
fesleğen yeşil,reyhan bordomsu kırmızımsı oluyor benim bildiğim.ve fesleğeni alıpta attığımı ama reyhanı herzaman kullandığımı biliyorum.bilmiyorum ama o gun fesleğeni beğenmemiştim nedense. :lol:
aliyesra
07-25-2005, 10:08 PM
arkadaslar okalenin dedigi gibi feslegen yesil, reyhan bordomsu yapraklı.
ayrica oyle sanıyorumki reyhan daha dayanikli bir bitki. feslegen ise saksida yetistirdigimiz guzel bir cicek ama ayni zamanda el altinda bulunmasi gereken bir baharat gibi. bende tercihimi feslegen yerine reyhandan yana kullaniyorum genelde :lol:
herkese sevgiler :wink:
hanim_asci
08-03-2005, 01:09 PM
valla sizlerden imrendim hic reyhan kullanmak aliskanligim yoktu bugün pazardan gidip reyhan aldim. deniycem bakalim. burdan ögrenecegimiz coook seyler var daha... :wink:
aybüke
08-04-2005, 10:36 AM
Fesleğenin kurusunu tavuk şinitzel terbiyesinde,Hatay yöresinin patatesli ve domatesli köftesinde bolca kullanırım.
içliköfte ,kısır ,salatalarda öz. damates salatasında çok güzel oluyor.
içliköfte ,kısır ,salatalarda öz. damates salatasında çok güzel oluyor.
venus35
12-15-2005, 09:44 AM
biz reyhanı ençok bat ta kullanırız,kabak dolmasına da çok yakışyor.zeytinyağlı dolma içi hazırlarkende reyhan ve naneyi yarı yarıya kullanırım daha lezzetli oluyor tavsiye ederim.
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.