PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ton Balıklı Salata

Nilly
07-29-2005, 01:08 PM
Merhaba,

size bir degisik salata tarifini vermek istiyorum ...esim ve misafirlerim bu salatayi cok begenerek yiyorlar :)

1 konserve Tonbaligi
1 kücük konserve Misir
1 Sogan
1 havuc
biraz kasar peyniri
yarim Eisbergsalatasi
1 paket salata tozu (gartenkräuter) (bahcebaharati)
biraz aycicek yagi

Salatayi büyük bir salata kasesine dogruyorum ve üzerine misiri ,küp küp kesilmis peyniri,tonbaligini,rendelenmis havucu ve dilim dilim kesilmis sogani ekliyorum. Salata sosunu aycicek yagiyla karistirip salatanin üzerine döküyorum. Hepsi iyice karistirilir.

Afiyet olsun ! :)

Umarin cok hosunuza gidecek.Ben bu salatayi genelde cok sicak olunca yapiyorum aksam yemegin yerine onu yiyoruz bir pogca türü birlikte,hafif oldugu icin.

Selamlar
Nilly

Elena
11-15-2005, 08:23 PM
Cok pratik ve lezzetli bir salatayi sizinle paylasmak istedim:

1 teneke ton baligi - 200 gr
1 teneke misir - 200 gr
2 yumurta, haslanmis ve kup kup dogranmis
taze sogan, ince dogranmis
mayonez
tuz

Ton baligi catalla eziyorsunuz, tum baska malzemeleri katip karistiriyorsunuz - afiyet olsun!

baharc
01-26-2006, 01:42 AM
Ton balikli salatayi bugun denedim, nefis oldu. Bu salatayi amerikada sandviclerde kullaniyorlar; yalniz misir yerine yesil sap kereviz koyuyorlar. Tarif icin tesekkurler.

nese7
02-05-2006, 08:52 AM
Bekarlik gunlerinde sIkca yedigim bir salata:

Marul, rende havuc, varsa kirmizi lahana karisiminin ustune ton baligi ve misir koyup tuz-zeytinyag-bol limon suyu karisimini gezdiriyoruz. Basit ve saglikli! Arzu ederseniz taze sogan, halka dogranmis kirmizi sogan veya ufak dogranmis kornison da bu salataya cok yakisiyor. Ayrica haslanmis makarna da koyabilirsiniz (kucuk kucuk olanlardan, oda sicakliginda).

Ton baligi veya kup dogranmis izgara tavuk gogsu ile yapilan salatalarda su sosu kullanabilirsiniz:

Yagurt+mayonez, az limon suyu, bol kekik ve biberiye (rosemary) gibi baharatlar, sarimsak veya sarimsak tozu. Kendi damak zevkinize gore degisik baharatlar katabilirsiniz.

Salatanin sebzeli kismina klasik limon+zeytinyag doktukten sonra uzerine balik veya tavuklari dizip bu sostan dokun.

Afiyet olsun :D

esramng
02-05-2006, 05:27 PM
marulu elinizle rasgele parçalayarak salata tabağına yerleştirin.üzerine mısır ,ton balığı, küçük küpler halinde kesilmiş taze kaşar peyniri,ufalanmış beyaz peynir,közlenmiş yada çiğ de olabilir kırmızı dolmalık biber,damak tadına göre istenirse küçük küp şeklinde kesilmiş domatesi de marulların üzerine düzgün bir şekilde yayın. ayrı bir yerde limon suyu,sızma zeytin yağı,tuz,kekik,çok az yoğurt ve bir o kadar mayonez ve fesleğeni karıştırıp bu sosu da salatanızın üzerine dökün.
çok sağlıklı ve muhteşem bir salata oluyor.
salata yapmak sadece hayal gücü ve damak tadı bence ,ben bu salatayı böyle seviyorum isteyen daha farklı malzemeler de ekleyebilir tabi.

okale
11-21-2006, 02:45 PM
göbek marul

kıvırcık

kırmızı olan kıvırcık ve marul

1 küçük kuru soğan halka doğranmış tuzla ovulmuş

yarım kutu mısır
yarım kutu ton balığı
1 havuç iri rendelenmiş

sos için;

zeytinyağ,2 tatlı kaşığı nar ekşisi,1 çay kaşığı hardal,1 çay kaşığı mayonez ,1tatlı kaşığı balzamik sirke,yarım limon,1 tatlı kaşığı isot
sos malzemeleri çatalla iyice çırpılır.

yeşillikler irice doğranır elle parçalanabilirde,mısır,ton balığı,havuç ve soğan da katılır tuz eklenerek karıştırlır.kaseye alınır çırptığımız sos malzemeside üstüne dökülür servis yapılır.ben çok beğendim evde ne varsa karıştırarak yaptığım bu salatayı çok beğenince sizde deneyin istedim.bence tavukluda yapılabilir.özellikle sosa bayıldım çünkü.:):)

zbalbaypir
11-21-2006, 03:39 PM
illakı arkadaslar mısır olmak zorunda mı?baska alternatıfı yokmu?

kubratongar
03-17-2009, 01:16 PM
Merhaba Hanımlar...

Eğer sizlerin de eşleri, benimki gibi diyetteyse, bu tarif tam size göre... Hem doyurucu, hem sağlıklı ve kalorisi çok düşük...

Şimdiden afiyet olsun...

BU MUHTEŞEM SALATANIN TARİFİ VE RESMİ İÇİN TIKLAYINIZ (http://kadinca.moralhaber.net/4535_Leziz-Ton-Balikli-Akdeniz-Salatasi---.html)

medura
03-17-2009, 02:06 PM
Tariflerinizin linkini verebilirsiniz tabi ki ama öncelikle tarifi buraya yazıyoruz.

belinaymeva
03-18-2009, 07:57 AM
tarifi tam ismi ile yazsaydınız keşke.ve benzer tarifleri aynı başlık altında topluyoruz ya sitede yeni bir konu açmaya da gerek kalmazdı.