Orijinalini görmek için tıklayınız : üç renkli salata
leyla Atlı
02-26-2005, 10:32 AM
1 kilo haşlanmış patates
2 adet haşlanmış havuç
Yarım demet maydanoz(ince doğranmış)
Yarım demet yeşil soğan(ince doğranmış)
2 limon suyu
1 çay bardağı zeytinyağı
8-10 adet dilimlenmiş siyah zeytin
6-7 dilim salam(ufak doğranmış)
Yapılışı
Haşlanmış patatesler soyulup rendelenir.
Havuçlar blender ile püre haline getirilir.
Zeytinyağı ve limon suyu başka bir kapta karıştırılır.
Patates püresi 3 eşit parçaya ayrılır.
Bir parçasına havuç püresi karıştırılıp zeytinyağlı sostan katılır.
Diğer üçte bire kıyılmış soğan, salam ve maydanoz eklenir.
Kalan patateslere zeytin dilimleri katılır.
Bir kalıba folyo serilir.
Sırayla havuçlu, soğanlı ve zeytinli püre iyice bastırarak yayılır.
Üzeri kenardan sarkan folyolarla kapatılıt.
6 saat buzdolabında beklettikten sonra servis yapılır.
Sofraya bütün koyarsanız nefis görünüyor.
İster dilimle kesin, ister kaşıkla yesinler.
Üzerine yoğurt konabilir.
ÜMRAN
08-04-2005, 10:43 AM
üç renkli salata;
malzemeler;
-5-6 adet orta boy patates
-3-4 kaşık yoğurt
-2 kaşık mayonez
-1 su bardağı rendelenmiş havuç
-1 su bardağı rendelenmiş kırmızı lahana
-kornişon turşu
-arzuya göre süslemek için dereotu ve mısır
yapılışı;
-patatesler haşlanıp çatalla püre haline getirilir.yoğurt ve mayonez ilave edilerek karıştırılır.biraz tuz ve karabiber ilave edilir.küçük küçük doğranmış turşularda ilave edilip elde edilen harç üçe bölünür.
bir parçasına rendelenmiş kırmızı lahana ilave edilip karıştırılır.diğer parçaya biraz sıvıyağda öldürülmüş havuçlar ilave edilir.diğer kalan kısım sade kalacak.elde edilen farklı renklerdeki patatesler derince bir salata kasesinin içi jelatinle kaplanarak sırayla yerleştirilir.önce lahanalı kısım,sonra sade kısım ve en sonda havuçlu kısım sırayla konur ve buzlabında 3-4 saat bekletilir.servis yapılacağı zaman ters çevrilip pasta dilimi gibi kesilerek servis yapılır.arzuya göre ters çevirdikten sonra mısır,turşu veya dereotuyla süslenebilir.
afiyet olsun.
irem_ce
10-24-2005, 01:15 AM
ümran derin salata kasesi dediğin hani büyük borcamlardan bahsediyorsun sanırım yuvarlak.?içine jilatin dediğin nasıl bir ji,lat,n naylon streç mi? folyo gibimi? ayrıca bu salata atıyorum ben 2 ayrı masa kuracağım aynı anda bu tarif bir masa içinmi? ve pasta g,b, kesmeden kişinin rahat yiyebileceği gibimi? yapmadıüğımız için cahil cahil sorular soruyorum işte :) tecrübesizlik:) teşekkürler
ÜMRAN
10-24-2005, 10:21 AM
Sevgili irem_ce,
Salata 1 masalık.eger 2 masa misafirin varsa iki tane ayrı ayrı yapman gerekir.
Büyük herhangi bir kase.Meyve kasesei olur,borcam olur...sana kalmış.
İçini streç filmle kaplıyoruz.
Kolay gelsin.......
Sevgiler,
nuras
10-24-2005, 06:30 PM
Sevgili Ümran bende salatanı davetli olduğum bir yemeğe yapıp götürdüm ve çok beğenildi .Yalnız ben baton bir kek kalıbının içine naylon koyup salata malzemesini güzelce içine bastım.Çevirdiğimde çok hoş görünüyordu.Kenarlara ince kıyılmış marul,üstüne mısır taneleri ile süsledim.Knorrun sirkeli ve sarımsaklı salata sosunuda zeytinyağıyla hazırlayıp hafifçe üstüne gezdirdim.Görüntüde tadıda çok hoştu tarifin için teşekkürler.
irem_ce
10-30-2005, 12:49 AM
ÜMRAN 'cım merhaba,verdiğin tarifi yapmış olarak geri döndüm:) çok güzel bir tarif hem misafirlerim hemde eşim bayıldı bu tarife .Bundan sonra misafir lerim geleceği zaman yapılacaklar listemde en önde olacak bu salata tekrar teşekkürler.. :)
hamarat hanım
11-15-2005, 03:18 PM
mrhabalar bende yeni üye oldum sayılır sevgili ümran tarifini iftar yemeğinde yaptım ve ortaya servis koydum hem görünümü hemde tadı enfes oldu herkes çok beğendi kalemine yüreğine sağlık yüzümü kara çıkarmadı tarifin sağol inşallah en kısa zamanda bende tariflerimi yazıcam şu anda bir aylık hamileyim bulantılarım yüzünden mutfağa pek giremiyorum sağolsun eşim idare ediyo kendimi iyi hissedince hemen güzel tarifler eklicem inşallah sizlerle iyi iletişimler kurarız herkese selamlar :D :D :D :D :D :D :D :D :D
ÜMRAN
11-18-2005, 10:54 AM
Selam,
Sdemetcim, nazlanıyolar galiba bizlere :) Mesela benim eşim hiç ıspanak ve fasulye yemezmiş.Baharat yardımıyla ikisinide yediriyorum şimdi :D
Hatta bi keresinde annesine senin yaptığın güzel olmuyo ümranın yaptığı güzel oluyo demişti :lol: Sanırım yıllardır alışık oldukları tatları zor bırakıyolar.
Hamart hanımcım, ellerine sağlık.Beğenmene sevindim.Bende tadından çok görüntüsüne bayılıyorum bu salatanın.Ayrı bir hava veriyor masada :)
Bebişin hayırlı olsun.İnşallah kısa zamanda normal hayatına dönersin.Allah kolaylık versin.
Sevgilerimle,
safiş
03-07-2006, 02:35 PM
[
color=red][/color]
3 adet közlenmiş kırmızı biber
5 kaşık mayonez
kırmızı lahana rendelenmiş
5orta boy patates haşlanıp ezilecek
içine 5adet salatalık turşusu,dereotu,tuz
ben tupperwarenin prenses tacına koyuyorum
en alta dogranmış mayonezle karıştırılmlş biber
üstüne patatesli karışım
enüste mayonezle karıştırılmış kırmızı lahana
bir gün öncesinden yapılabilecek bir salata oldugundan günler için ideal
afiyet olsun
*özlem*
03-14-2006, 01:39 PM
HAFTASONU ÜÇ RENKLİ SALATAYI BENDE ÇAYA GELEN NİŞANLIM VE AİLESİ İÇİN DENEDİM İNANILMAZ GÜZEL OLDU..BİDE ÖZENEREK SÜSLEDİMKİ.VALLA PASTA SANDILAR ...BAYILDILAR BAYILDILAR..TARİF İÇİN TEŞEKKÜRLER ÜMRAN HANIM....
üç renkli salata
4 adet salatalık
5adet havuç
4 adet haşlanmış patates
yarım demet dereotu
süzme yoğurt
1,2 kaşık mayonez
tuz
salatalıkları rendeleyin ve suyunu iyice sıkın.havuçları ve patatesleri rendeleyin.dereotlarını doğrayın.göz kararı süzme yogurdu ve mayonezi ekleyin hepsini büyükçe bir kapta karıştırın.tadını ayarladıktan sonra dikdörtgen bir borcama yayın.üzerini nane ve kırmızıbiberle süsleyin.buzdolabında bekletin.şiddetle tavsiye ederim.yaz aylarında harika bir salata loluyor.afiyet olsun.
imported_gulmıra
05-25-2006, 11:02 AM
merhaba
arkadaşlar bu üç renkli salatayı bir gün önceden yapsam dolaba koysama ertesi gün akşam yemekte ikram etsem bozulurmu yoğutlu mayonezli olacağı için soruyorum
*özlem*
05-25-2006, 01:18 PM
gülmira rahatlıkla akşamdan yapıp dolaba koyabilirsin .bende öyle yapmıştım ters çevirmeden beklitmiştim.ertesi gün ters çevirip süsledim.bozulma olmuyo..
melisa2
05-26-2006, 07:38 AM
of ümrancım döktürmüşsün yine
pazartesi misefirlerim var senin salata hoşuma gitti hep aynı şeyleri yapmaktan sıkıldım
bu değişik bişey olacak ellerine sağlık
sumeyrad84
06-12-2006, 10:46 PM
Bu salataya lahana yerine kırmızı pancar turşusu koyun çok hoş bir lezzet katıyor
RedSonja
06-13-2006, 10:28 AM
Ben bu salatayi yapinca servis etmeden önce uzerine sarimsalkli yogurt dökuyorum bi cok kimse kremali pasta zannediyor...
canımcım
06-20-2006, 09:37 AM
arkadaslar ben umran hanımın tarıfını kırmızı pancartursunu rendeleyerek yapıyorum cok guzel oluyor....1 kat patates 1kat havuc 1 kat rende pancar tabıı bunlar yogurtve mayonezle ıstedıgınız sekılde yapılıp ustuste konuyor bunları koycanız kabıda strecfılımle kaplayıp malzemeyı koyup dogru dolaba muthıısss oluyor sunumuda sıze kalmısss..mmmm.sabah sabah canım cektı..
Batın Civan
09-28-2006, 07:16 PM
merhaba arkadaşlar!resmiyle buzdolabımın üzerini süsleyen bi tarifti bu..görüntüsüde tadıda çok güzel..değişiklik ve süslü tatlar sevenler için ideal olduğunu düşündüğüm bi tarif olduğu için paylaşmak istedim..
malzemeler:3 ad.haşlanmış patates
2.ad.taze soğan
maydanoz
2 ad havuç
yarım kırmızı lahana
tuz,z.yağı..
yapılışı:önce haşlanmış patatesleri püre haline getirip z.yağı ve tuzu ilave ettiktensonra 3 eşit parçaya ayırıyoruz.1.parçayı alıp ince ince kıyılmış taze soğan ve maydanozlarla iyice karıştırıp içine aliminyum folyo yaydığımız ortası delik olan kek kalıbına iyice bastırarak yerleştiriyoruz..2.parçaya rendelenmiş havuçlarla, 3 parçayıda ince kıyılmış kırmızı lahanayla karıştırarak aynı işlemle kek kalıbımıza yerleştirdikten sonra kalıbı servis tabağımıza ters çevirerek koyuyoruz.yeşil,turuncu ve mor renkli güzel bi görüntüyle karşılıyoruz.bu görüntüyü arzu ederseniz mayonezle üzerinde ince ince gezerek renklendirebilirsiniz..
umarım beğenirsiniz.
gulcin84
12-11-2006, 05:02 PM
vallahi arkadalar ben sırf üç renkli salata yapabilmek için özel bir keke kalıbı şeklinde salata kasesi aldım hem dolap bir hafta saklanbiliyor hem de sunumu çok şık oluyor kek gibi dilileyip sevis yapıyorsunuz
Okyanus-Deniz
01-12-2007, 08:11 PM
ümran hanım, tarifinizi denedim, görsel ve tatsal açıdan 10 numara oldu. teşekkürler tarif için...
simda
07-14-2008, 05:46 PM
Bu salataya lahana yerine kırmızı pancar turşusu koyun çok hoş bir lezzet katıyor
ben pancar turşulu olanı bira değişik hazırlıyorum. mayonez yiyemeyenler için. bu tarifte ölçüler istediğiniz kadar.
kare bir borcama veya kalıba önce robotta çektiğim pancar turşusunu koyuyorum. üstüne haşlanmış ve püre haline getirilmiş patetsleri koyuyorum . tabiki de baharatlarını ekledikten sonra. üzerine de rendelenmiş havuçları koyuyorum. dolapta istediğiniz kadar beklettikten sonra üzerine marul vs. yeşillikleri koyduktan sonra servis tabağına ters çeviriyorum.
afiyet olsun :)
sümeyra öz
02-28-2009, 05:30 PM
ümran hanım tarifinizi denedim gerçekten çok güzel oldu.görüntüsüde çok şıktı.teşekkürler
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.