PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : PANCAR SALATASI

ece23
08-19-2005, 08:56 AM
1/2 kilo mantar, küp küp doğranıp haşlanır
3 patates, küp küp doğranıp haşlanır
1 su bardağı pancar turşusu, küp küp doğranır,
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
sarımsaklı yoğurt, mayonez

bütün malzemeler karıştırılır,
belki bi et yemeğinin yanına, belki 5 çaylarına, yada ortaya aperatif,,
seçim sizin,,,
değişik bi alternatif,,,
sevgiler,,,ece23,,,

süpürge
10-09-2006, 01:07 PM
iftarlarda özellikle yaptığım ve misafirlerin çok ilginç ve güzel bulduğu bir salatayı paylaşmak istiyorum

önce iki üç baş pancar( pazarda demetle satılıyor çok rahat yaz kış bulabiliyorum)alıyorum
onları patates gibi kabuğunu soymadan sade saplarını kesip düdüklüde haşlıyorum
haşlandıktan sonra soğumasını bekleyip kabuklarını aynı gene patates gibi soyuyorum
sonra onları bir kabın içine rendenin kalın yeri ile rendeliyorum

içine birkaç kaşık mayanoz katıp karış tırıyorum ve servis tabağına alıp üstünü zeytinle süslüyorum
görüntüsü pembe pembe çok şık oluyor misafirlerinde çok ilgisini çekiyor tadına bir o kadar güzel tavsiye ederim
AFİYET OLSUN

handany
11-30-2006, 11:17 PM
DEĞİŞİK PANCAR SALATASI TARİFLERİNİZİ PAYAŞIRMISINIZ ARKADAŞLAR?
ÇOK FAYDALI OLAN PANCARI TÜKETMEK İÇİN MERAKLA BEKLİYORUM..ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER...

mrsserap
12-01-2006, 12:14 PM
Ben pancari zeytinyaginda kavurup biraz soganla sonra sarmisakli yogurtla karistiriyorum.sade ama cok lezzetli oluyor.Burda satilanlarin icinde mayonezde oldugu icin cok agir geliyor tadi ama yogurtlu daha hafif.Arkadaslar bu arada siz su beyaz ve buyuk olan pancardan bahsetmiyorsunz degilmi,turkiyede onuda cok kullaniyorlar cunku :)

ayseciiik1982
12-01-2006, 12:44 PM
merhaba bende pancarı düdüklüde haşlıyorum soyuyorum sonra rendeliyorum,,,sarımsak dövüyorum limon ve zeytinyağ ekliyorum mütthişşşş lezzetli oluyo:)

kados
12-01-2006, 01:30 PM
merhaba, pancarın taze ve canlı yapraklarını güzelce yıkayıp, haşlıyorum. Haşlanan yaprakları sarımsaklı yoğurt ile karıştırıp üzerine birazcık zeytinyağı dökün. Harika oluyor.

handany
12-01-2006, 03:50 PM
teşekkürler arkadaşlar hepinize.serapcığım beyaz pancardan bahsetmemiştim. başka tarifler varsa paylaşalım arkadaşlar.. sevsiyle kalın

raspberry
02-26-2007, 04:58 AM
merhaba arkadaslar,
portakaldan haticenin pancar salatasını yapmak istiyorum.ama ben pancarın yaprakları mı yoksa basının mı salataya katılacagını bilmiyorum. bir de haslamam gerekiyor mu? simdiden tesekkurler

aynur sultan
02-26-2007, 01:42 PM
arkadaşlar bir komşumdan aldığım tarifi veriyim
pancarların kabuklarını soyup ,ince olarak uzun uzun dilimliyorum .bir kaba pancarları koyup üstünü kapatacak kadar su ekleyip içine bir kesme şeker ,biraz sirke ,tuz atıp pişiriyorum . pişince süzüp geniş kaba alıp soğuduktan sonra içine doğranmış taze soğan ,maydanoz ,derotu ,ezilmiş 6-7 diş samısak biraz sıvıyağ biraz sirke katıp karıştırıyorum servis tabağına alıyorum afiyet olsun .
not.. istenirse ufatılmış ceviz, de koyabilirsiniz .

nihal bay
02-28-2007, 08:58 PM
1 kase pancar
3 yeşil soğan
2 kaşık mısır
dere otu
zeytintağ
sirke
tuz
Bu tarifte benim yaptığım başka bir lezzet.

karamelmutfak
01-28-2009, 02:38 PM
malzemeler:
2 adet ortaboy pancar(kırmızı)
4 atet havuç
2 patates
1 sb mısır haşlanmış
1 sb bezelye haşlanmış
1 t.k.f zeytin yagı
1 ,5 tatlı kaşıgı tuz
1 limon suyu
hazırlanışı:
pancar havuç ve patatesi iyice yıkadıktan sonra tencere ye alalım haşlana kadar tutalım(önce haşlanan olursa daha önce alın)haşlanan sebzelerin kabuklarını soyup ılıdıktan sonra küçük küçük küp şeklinde dograyın mısır ve bezelyeyide ekledikten sonra harmanlayın ve sosunu koyun afiyet olsun:)

arkadaşlar resimni www.karamelmutfak.blogcu.com da görebilirsiniz

karamelmutfak
01-30-2009, 01:23 PM
malzemeler:
2 adet ortaboy pancar(kırmızı)
4 atet havuç
2 patates
1 sb mısır haşlanmış
1 sb bezelye haşlanmış
1 t.k.f zeytin yagı
1 ,5 tatlı kaşıgı tuz
1 limon suyu
hazırlanışı:
pancar havuç ve patatesi iyice yıkadıktan sonra tencere ye alalım haşlana kadar tutalım(önce haşlanan olursa daha önce alın)haşlanan sebzelerin kabuklarını soyup ılıdıktan sonra küçük küçük küp şeklinde dograyın mısır ve bezelyeyide ekledikten sonra harmanlayın ve sosunu koyun afiyet olsun:)