PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Salatalıktan yapılmış hafif salata :)

rubin
08-23-2005, 01:13 PM
Malzemeler :
4 tane salatalık
2 orta boy patates
yoğurt
2 kaşık mayonez
kuru nane
kırmızı toz biber
sarımsak

Yapılışı :
Patatesler haşlanır. Biraz ılıdıktan sonra rendelenir. Ayrı bir kapta salatalık rendelenir. Avuç içinde iyice sıkılarak suyundan arındırılır. Rendelenmiş patatesle karıştırılır. Yoğurt iki kaşık mayonezle ve ezilmiş sarımsak ile karıştırılarak salatalık - patates karışımı üzerine dökülür. İyice karıştırılır. Borcama ya da kayık bir tabağa dökülür. üzeri kaşıkla ya da spatula ile düzleştirilir. üzerine kırmızı toz biber ve kuru nane çapraz şekilde serpilerek harika bir görüntü elde edilir.

Afiyet olsun :)

sdemet
08-23-2005, 02:04 PM
merhaba..
okurken tarfini düşündümde ,değişik bir tarif..akşama deneyeceğim...yarın nasıl olduğunu yazarım...ellerine sağlık

hüzünbaz
11-23-2005, 10:07 PM
SEVGİLİ RUBİN BENDE PATATES HAŞLAMIŞTIM TARİFİNİ BİRAZDAN DENEYECEĞİM.İSTANBULA SEVGİLER

rubin
11-25-2005, 09:08 AM
Sevgili hüzünbaz,

inşallah tadını beğenirsin. Annemin çok sık yaptığı ve çok sevilerek yenilen bir tarif...

sevgi ve afiyetle...

M.C.
11-25-2005, 09:57 AM
Rubin, ekstra yağ kullanmıyor muyuz? Hani üstüne bir iki damla da olsa? Mayonez ve yoğurt yeterli geliyor mu?

rubin
11-25-2005, 10:01 AM
Perihancım mayonez ve yoğurt yeterli geliyor. Zaten mayonez yeterince yağlı. Ama tadına bakıp az geldiğini düşünüyorsan yağ yerine biraz daha mayonez ekle. Ben mayonezi iki kaşık yazdım ama bu herkesin damak zevkine göre değişir. Asıl tarif bu şekilde. ama ben mayonezi her zaman biraz daha fazla tutuyorum o zaman tadını daha çok beğeniyorum.
:)

hüzünbaz
11-25-2005, 03:21 PM
rubin'ciğim gerçekten harikaydı.gerçekten çok güzeldi.herkese tavsiye ederim.istanbul'a sevgiler

akasya
11-25-2005, 10:08 PM
güzel ve lezzetli bir salataya benziyor...okurken bile canim cekti yahu....ellerinize saglik bu güzel tarif icin.....

creamy
11-25-2005, 10:31 PM
Benim annem bu salataya bir de dereotu ekliyor ve hatta mayonez koymuyor. Tadı gerçekten harika oluyor. Ayrıca haşlanmış kabakla da denedik o da çok güzel oluyor. Mutlaka dereotlusunuda deneyin bence çok lezzetli.