|
|
Kayıtsız Üye, Hoş Geldiniz
Son Ziyaretiniz: Bugün Saat 11:08 AM gerçekleşmiştir
|
 |
 |
 |
|
 |
 |
Members:
Threads:
Newest Member:
|
|
|

08-26-2005, 12:36 PM
|
|
Senior Member
Site Admin
|
|
|
|
DOĞU USULÜ SİHİRLİ TOPLAR
ölçü ile yapmadığım için bilemiyorum, zamanla el alışkanlığı oluor zaten,
bulguru ıslatıp şişirelim, un, tuz, bir yumurta, ilave edip iyice yoğuralım,
sonra minik minik fındık ile ceviz arası köftecikler yapalım, kaynayan tuzlu suda 4 - 5 dak. kaynatalım
diğer tarafta;
tereyağ ve sıvıyağ kızdırıp, bir yemek kaşığı biber, 1 yemek kaşğı domates salçasını kavuralım, topları kaynattığımız sudan 4 - 5 çorba kepçesi ilave edip bir iki taşım kaynatalım, 5 diş sarımsak dövüp ilave edelim, taze soğanları ince ince doğrayalım ilave edelim, ve kaynamış, süzülmüş bulgur toplarını bu sosa ilave edip güzelce karıştıralım,
2 - 3 saat dinlendirip, bulgurların sosu iyice çekmesini bekledikten sonra servis yapalım,
5 çaylarında salata gibi servis yapıldığı gibi, davet menülerinde, aperatif gibide yapılabiir,
ortada, yeşil soğanlı, kırmızı bulgur topları, iştahaçıcı duruyor,,,
gerçekten çok lezzetli, farklı bi tadı var, mutlaka ikinci porsiyon isteniyor,
annemin favorilerinden bu tarif,
bulgurla yapılan o kadar çok tarif biliyorki, hepsi birbirinden değişik, lezzetli,,,
sevgiler,,,ee23,,
|

08-26-2005, 12:37 PM
|
|
Senior Member
|
|
|
|
güzel bi tarife benziyor ececim..adı bile yeter gibi  ben de buna benzer sarmısaklı soslu yapıyorum.sevgiler..

08-26-2005, 03:40 PM
|
|
Member
|
|
|
|
ben bunu bır lokantada yedım ordakılere sordum ama tam anlatmadılar bende yapamadım ıcındekı yesıl soganı hatırlıyorum ama ustunde sarımsaklı yogurtta vardı o baska bır tarıf mı yoksa bunun ustune de dokebılırmıyız?
|

09-01-2005, 11:46 PM
|
|
Senior Member
Site Admin
|
|
|
|
didemcim, cvbını geciktirdiğim içir özür  ,msj görünce yazamadım, sonra da unutkanlığıma geldi,
hemen cvplıyım cnm, bu tarif, soğuk salata tarzı olduğu için sarımsaklı yoğurt pek yakışmayabilir sanki, (hiç denemedim) ama, sarımsaklı orjinal tarifi, şöyle,
aynı şekilde hazırlıosun bulgur toplarını, kaynattıktan sonra sıcak sıcak üzerine sarımsaklı yoğurt, salçalı sos, tereyağ döküpte servis yapabilirsin, hatta işi daha da geliştirip,
en üstüne kıymalı sos döküp, akşam yemeği gibi de yapabilirsin,
samimi misafirlerime yapıorum, arkadaşlarınıza farklı bi akşam yemeği düşünüosanız tavsiye ederim, eşime haftanın 3 günü yapsam 4.gün yine ister, pideli köftenin, iskenderin, bulgur toplusu gibi bişi oluo,,
akşamdan yapıyım, yarına hazır olsun dersen, yine haşla, koy dolaba, ertesi gün tereyağı kızdır, tozkırmızı biber koy, bulgur toplarını at içine kavur, üzerine sarımsaklı yoğurt, salçalı sos, kıymalı sos, tereyağ,,
çok esnek bi yemek çeşidi şu bulgur topları, salata, sıcak yemek, ara yemek, geliştirilebilir,, (bunların hepsinin kaynağı, sevgili anneciğim  )
sevgiler,,,ece23,,,
|

09-02-2005, 01:02 AM
|
|
Member
Site Admin
|
|
|
|
merhaba ece23 vermis oldugun tarifi ikfirsatta deneyecegim bir arkadasimda yemistim cok beyenmistim birturlu tarifi almak nasip olmadi sayende ben de evede yaparim atrik  gercek ten cok harika bir tadivar insan yedikce yiyesi geliyor sevgili annene selamlarimi iletirmisin diger bulgur tariflerinide yazarmisin  sevgilerimle
|

09-02-2005, 09:56 AM
|
|
Junior Member
|
|
|
|
Ablamin kayinvalidesi de yapiyor bunu sanirim ve begenerek yiyordum..tarifin cok hosuma gitti ece..yanliz ben niye bulgurlu tariflerde haslama olayi isin icine girince beceremiyorum  püf noktasi varmi aceba? yuvarlaklar yapinca bile biraz zorlaniyorum dagiliyor aceba unu mu cogaltmam gerekiyor bu durumda..insallah bunu da bir gün becerirsem cok mutlu olacagim
|

09-02-2005, 10:29 AM
|
|
Senior Member
Site Admin
|
|
|
|
elçincim mrb, yapıcam diyip başına otursan en iyisini yaparsın,
1 bardak bulgura 1 bardak kaynar su, bu kadar basit,
dağılmaması için ununu çoğaltman gerekiyor, bilmiyorum ama, sanırım bir bardak bulgura iki kaşık un gibi,
bide yuvarlak yaparken, elini suya batırarak yaparsan, daha bi toparlarsan hamuru
sevgiler,,,ece23,,,
|

09-02-2005, 10:55 AM
|
|
Senior Member
|
|
|
|
Ececim bu köfteyi teyzem yapar. Ben bunun adını mirik köftesi olarak biliyorum. Çok güzel oluyor. Ellerine sağlık.
Sevgilerimle
Funda & Mete (2 yaşa 2 günümüz kaldı)
|

09-05-2005, 09:58 AM
|
|
Member
|
|
|
|
ececım yaptım cok guzel oldu sadece bulgurun sısme payını tam hesaplayamamısım bıraz buyuk oldular ama esım cok begendı sagolasın canım.
|

09-05-2005, 09:10 PM
|
|
Senior Member
Site Admin
|
|
|
|
didemcim zaten ilk yaptıktan sonra elin alışacaktır, beğenmiş olmanız beni çok mutlu etti, afiyet olsun,, bu arada, hangi çeşidini yaptın
sevgiler,,,ece23,,,
|
| Seçenekler |
|
|
| Stil |
Normal
|