Kayıtsız Üye, Hoş Geldiniz
Son Ziyaretiniz: Bugün Saat 01:00 AM gerçekleşmiştir

Members:
Threads:

Newest Member:

Geri git   Tarif defteri forum > Hamur işleri > Kurabiyeler

Seçenekler Stil
Alt 02-03-2005, 08:46 AM
hülya hülya isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Member

Standart Damla Çikolatalı Kurabiye (cok güzel-chewy kivamlı)

Haticenin verdigi damla cikolatali kurabiye tarifini bir kez denemis ve basarisiz olmustum. dün bos bir vaktimde damla cikolatali kurabiyeler konusunda uzun bir arastirma yaptim internette.İpuclari nelerdir, baska tarifler ne olabilir diye.. Sonucta 2 tane denenmeye deger tarif bulabildim.(Tabi ki haticenin tarifini , esmer seker alabildigimde bir kez daha deneyip oraya sonuclari yazacagim.) Dün aksam bir tanesini denedim. Cok ama cok güzel oldu. Tarif http://cookie.allrecipes.com/az/ChocoChoco.asp adresinde var, adi Chocolate Chocolate Chip Cookies I diye geciyor. Bir cok kisi deneyip begenmis amerikada. O yuzden korkmadan denedim. Ben bazi degisiklikler yaptim ve o halini size yaziyorum. Siz isterseniz orjinal tarifi de uygulayabilirsiniz.

Kurabiyeleri yapamaya baslamamla pismeleri ve mutfaktan cikmam tam yarim saatimi aldi.. Yani cok pratik ve hayatimda yedigim en güzel kurabiyeler oldu.

Damla cikolatali Kurabiye

Kullanilan ölcu cup idi yani su bardagini buyukce secmenizde yarar var.

- 250 gr. (1 paket) tereyagi (1 cup)
- 2 yumurta
- 1+1/4 su bardagi seker(asil tarifte 1+1/2 cup seker)
- 2 paket vanilya (asil tarifte 2 cay kasigi vanilya extract)
- 2 su bardagi un
- 1/2 su bardagi kakao(Asil tarifte 3/4 cup)
- 1 paket kabartma tozu (Asil tarifte 3/4 teaspoon baking soda)
- 1/4 cay kasigi tuz
- 1 bardak damla cikolata (asil tarifte 2 bardakti)

Yapilisi: Firininizi 175 dereceye ayarlayin. Tereyagini yakmadan eritin. (asil tarifte tereyagi oda sicakligindaydi. Ama ben gece 10'da eve gelip yapmaya basladigim icin tereyaginin oda sicakligina gelmesi icn beklemedim) Tereyagini, yumurtayi, sekeri ve vanilyayi mikserle iyice cirpin. (3-4 dakika cirptim. tereyaginin sogumasini beklemedim böylece seker daha iyi eridi yagin sicakligiyla. ) B arada baska bir kapta un, tuz, kakao ve kabartma tozunu iyice karistirin. Ve bu unlu karisimi cirpilan karisima ekleyerek bir catal yardimiyla karisima yedirin. damla cikolatalari da ekleyip söyle bir karistirin. Yagli kagit serdigim tepsiye kasik yardimiyla 1 kasik buyuklugunde hamurdan koydum, elimle biraz sekillerini düzelttim.(normal kurabiye büyüklügündeydi pismeden onceki halleri) Ben bir onceki tecrubemden yararlanarak kurabiyelerin yayilma olasiligina karsi oldukca aralikli koydum hamurlari ve bu yuzden 2 tepsi oldu. (18 adet) Firina yerlestirdim 2 tepsiyi birden. (firinim turbo oldugu icin ayni anda pisirebiliyor) Tarifte 8-10 dakika pisirin diyordu. 10 dakika sonra firini actigimda bir kurabiyeye parmagimla dokundugumda daha ici cok yumusakti ve parmagimla dokundugum yer goctu. Ben daha pismemis herhalde diye cikarmaktan korktum ve 3 dakika daha pisirdim. 3 dakika sonunda icleri cok pismemis gorulselerde cikardim. 5 dakika tepside sogumalarini bekledikten sonra tel bir izgaranin ustune alarak iyice sogumalarini sagladim. (bu onemli bir seymis.) Sonuc mis gibi bir koku, piserken kabararak ve biraz yayilarak yaklasik 10 cm capina gelmis, hafif üstleri catlamis, 1parmak kalinliginda süper mi süper , chewy kivamli mükemmel kurabiyeler... Bir dahaki sefere yarim yemek kasigi büyüklükte hamurlar koyacagim tepsiye cunku bu boyu misafirlere ikram etmek icin biraz buyukce oldu...bu durumda en az 30 kurabiye eder bu tarif.. Bir de kakao koymadan yapmayi deneyecegim.

Son bir ilave- 10 dakika pisirerek yapmaktan da korkmamali bence.. Cunku dedigim gibi benim 13 dakika pismis kurabiyelerim de firindan ciktiklarinda sanki pismemis gibiydiler.. Öyle guzel iclerini cektiler ki anlatamam. 10 dakikalar da öyle olabilir ve disi sert icin yumusacik kurabiyeler olabilirler
Alt 02-03-2005, 08:49 PM
ebru ayis ebru ayis isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Member

ebru ayis - MSN üzeri Mesaj gönder

hulya merhaba, aksam ustu yaptim kurabiyeyi. firindan ciktiktan sonra gercekten cok guzeldi. ici sakiz gibi dogru. ama iyice soguduktan sonra katilasti baya. sakizligi da cok az kaldi. acaba bu isin sirri subway deki gibi sicak tuketmek mi bu kurabiyeleri ? cunku eger kakao koymazsak icine bu kurabiyelerin subway kurabiyesi gibi olucak sanirim. parmaklarina saglik
Alt 02-04-2005, 08:34 AM
Member

Kurabiyeyi yaptiktan yaklasik 1 saat sonra yedigimde tadi cok güzel, ve chewydi. Sonra bir kutuya koydum. Dün aksam isten geldikten esimle birlikte nescafe esliginde tadina baktik. Benimkiler de biraz katilasmisti yani o chewy kivami biraz gitmisti ama yine de yumusacikti. Bence bu konuda firinda tutma süresi önemli. 13 dakika degil de 10 dakika tutsam sanki daha iyi olur gibi gelmisti. Sen ne kadar sürede pisirdi ebru?
Alt 02-04-2005, 06:19 PM
Member

tam 10 dk da pisirdim ben hulya. kenarlari bi kere kitir kitir oluyo di mi ? ama tadi ciddi cok guzel. bir dahaki sefere sadece yumurta akiyla denicem bir de kakao koymadan onu da paylasirim.
Alt 02-04-2005, 09:12 PM
aysuze aysuze isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Junior Member

selam Hülya,
kurabiyelerin hamuru elle tutulabilecek bi kıvamda yani normal kurabiye hamuru (kulak memesi yumuşaklığında vs ) gibi olmuyomu ki kaşıkla koydum diye yazmışsın...
cevabın için şimdiden teşekkürler
sevgiler...
Alt 02-07-2005, 11:36 PM
Member

olmuyor aysuze. yani elle tutulacak kivamda olmuyor. sanirim da bu yuzden sakiz gibi olabiliyor ici.
Alt 02-08-2005, 01:22 PM
Member

Aysuze, henüz yeni gördüm sorunu ,kusura bakma.. Gerci ebru da dogru cevaplamis, hamur eller yuvarlanacak kadar koyu kivamli olmuyor, o yuzden kasikla konuluyor. (ama bir kek gibi de sivi degil hamur, yani kek hamuru ile kurabiye hamuru arasinda diyelim en dogrusu)

Ebru benimkilerin kenarlari öyle cok kitir kitir degildi. Disi hafif sert, ici daha da yumusak... Neyse bugün yarin bi kez daha yapacagim, bakalim o nasil olacak?
Alt 02-08-2005, 03:16 PM
yesims yesims isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Junior Member

buna çok benzer bir kurabiye yapıyorum, tam ölçüler aklımda değil.
kurabiyeyi tepsiye kaşık kaşık koymaktansa tamamen yayıyorum.
fırında 15-20 dakika piştikten sonra tepsiyi çıkarıp sıcak sıcak dilimliyorum.
bisküvi görünümlü oluyorlar.
Alt 02-09-2005, 01:14 PM
hilal hilal isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Junior Member

arkadaslar denediginiz tarifte hangi marka damla cikolata kullandiniz acaba?ben denedigim markayi begenmedim pek,bir de size danismak istedim.tesekkurler
Alt 02-09-2005, 02:21 PM
Member

Alıntı:
hilal´isimli üyeden Alıntı
arkadaslar denediginiz tarifte hangi marka damla cikolata kullandiniz acaba?ben denedigim markayi begenmedim pek,bir de size danismak istedim.tesekkurler
Hilal, gecen sene Misir carsi'sindan Elit'in damla cikolatalarini almistim ve tadi mükemmeldi. Ayrica sekilleri de tam yarim küreydi. Cok güzellerdi. Ancak oraya cok fazla gidemedigim icin bu kurabiyede ülkerin damla cikolatasini aldim. Ülker benim fikrime göre hem sekil bakimindan hem de tat bakimindan elit'in gerisinde kaliyor. Lakin hemen hemen her markette bulunabildigi icin mecburen onu aliyorum. Cunku baska nerede bulunur bilmiyorum.

Bu arada gecen hafta sonu gelen yegenlerim cikolata diye tutturdular lakin evde hic cikolata yoktu. derken damla cikolatalar geldi aklima. Her birine bir kase icine koydugum damla cikolatalardan verdim. Onlara cok degisik geldi. Kapis kapis yediler. Cocuklari olanlara duyrulur..
Seçenekler
Stil