|
|
Kayıtsız Üye, Hoş Geldiniz
Son Ziyaretiniz: Bugün Saat 10:22 PM gerçekleşmiştir
|
 |
 |
 |
|
 |
 |
Members:
Threads:
Newest Member:
|
|
|

10-21-2005, 02:35 PM
|
|
Member
|
|
|
|
Yumurtasız Tarifler
Merhaba arkadaşlar bu konuyu hangi forumun altına açacağımı bilemedim kusurumu mazur görün öncelikle benim iszden öğrenmek istediğim bu aralar yumurta kullanıyormusunuz çünkü bizim evde yumurta tükendi ve yumurtanın da girmediği hamur işi yok malum sizce ne yapmalıyım ayrıca kızımda tam bir yumurta canavarı eğer bu konuda yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler sevgiler...
|

10-21-2005, 02:53 PM
|
|
Senior Member
|
|
|
|
ben kullanmıyorum.. geçen gün tarçının mutfağındaki pamuk poğaçayı yaptım,üstüne yumurta sürmedim,hamura da zeytin karıştırıdım, gayet güzel olmuştu... benim kızımda kahvaltı da iki günde bir yiyordu.. şimdi başka şeyler yapıyorum ona.. bi miktar su+süt ve unu karıştırıp tavada krep gibi pişiriyorum,içine de çokokrem sürüyorum çok seviyor mesela... bi de tekirdağ köfte yi yapmıştım yine forumdan,yumurta koymadan o da dağılmadan güzelce pişti... bak mesela htice'de yumurta bulamayınca tatlıya onu yerine yoğurt koymuş.. börek yapmadım ama onun da üsütüne yoğurt+sıvı yağ sürmem yeterli olur gibi geliyor..
|

10-21-2005, 07:29 PM
|
|
Junior Member
Site Admin
|
|
|
|
kuş gribinden dolayı mı kullanmıyorsunuz?  ama problem olmaz ki
|

10-21-2005, 08:25 PM
|
|
Member
|
|
|
|
güzelce pişince sorun olmaz diye düşünüyorum. ben kullanıyorum yani
|

10-26-2005, 06:21 PM
|
|
Member
|
|
|
|
Biz de yumurtanın girmediği hamur işlerini epeyce düşündük.Birkaç tane bulabildik. Şambali,baklava. kadayıf, baklava yufkasıyla yapabileceğiniz şöbiyet,burma tatlısı , irmik helvası,un helvası ve lokma. Böreklerin üzerine yumurta yerine çırpılmış yoğurt sürebilirsiniz. O da kızartıyor.
Hazır yufkadan kolay lokma tarifi veriyorum:
Yufkayı hiçbir malzeme koymadan sıkıca sarın. 2 şer cm kadar kesin. Bir kaba oda sıcaklığında su koyun. Yufkaları dağılmadan suda bekletin.1 Saat kadar sonra iyice süzün.Kızgın yağda kızartın. İyice kabaracak. Aynı lokma gibi. Üzerine şerbet veya pudra şekeri serperseniz tatlı,peynirle yerseniz tuzlu oluyor. Lezzetli ama çok sık yememek gerek. Ne de olsa kızartma.Bir de kızartırken iyi süzülmemişse sıçrama ihtimali var.
|

10-27-2005, 10:59 AM
|
|
Member
|
|
|
|
Merhaba,
Arkadaşlar ben yumurtayı kullanıyorum,küçük kızıma da kaynatıp yediriyorum...Tavuk eti bir süre daha kullanmamayı düşünüyorum ama yaptığım kendime de saçma geliyor.Yani ne zamana kadar kullanmayacağız aslında...Bu kuş gribi, kuşlar olduğu müddetçe, her yerde olabilecek bir şey..Türkiyede de yeni bir vaka yok..Bilemiyorum..Radyasyonlu çay gibi bir şey değil bu bence...Herzaman olabilecek bir şey ve tavuk çiftlikleri de aslında doğal hayattan steril olduğu için markalı yumurtayı kullanabiliriz diyorum.Köy yumurtaları kaynağı belli ise tüketilebilir ama ben tercih etmem..Sakınılan göze çöp batarmış,biraz rahatlayabiliriz bence...
Selamlar
|

10-27-2005, 11:22 AM
|
|
Senior Member
|
|
|
|
BENDE ÇOK SEVDİĞİM HALDE KULLANMIYORUM ŞU AN NE YUMURTA NE DE TAVUK. BİR MÜDDET DAHA KULLANMAMA KARARI ALDIM. BELKİ BİRŞEY OLMAZ AMA İÇİMİ RAHATLATMAK MAKSADIYLA.
POĞAÇALARIN ÜZERİNE YUMURTA YOKSA PEKMEZİ ÇOK AZ SU İLE AÇIP SÜRÜN NAR GİBİ KIZARDIĞINI GÖRECEKSİNİZ.
|

10-27-2005, 11:39 AM
|
|
Senior Member
|
|
|
|
Yeni bir kuş gribi dalgası daha geliyor yazıyordu gazete, Suriye sınırındandı sanırım. Dün de Avrupada kuş gribine rastlandığı haberi vardı televizyonda. Şimdilik mühim olan çiğ halde temas etmemek diye biliyorum tavuk etine. Burcub yumurtaları eldivenle yıkayıp kullandığını söylemişti. Virüs insandan insana geçme yeteneğini kazandığı vakit çok kötü olacakmış. Pek çok yazı geliyor mail vasıtasıyla, sizlere de geliyordur, o yüzden bu kadarla bırakıyorum.

11-14-2005, 09:09 AM
|
|
Member
|
|
|
|
Yumarta ve Tavuk yiyormusunuz?
Arkadaşlar birşey sormak istiyorum. kuş gribi çıktığından beri yumurta yiyormusunuz. Virüsün pişince öldüğünü biliyorum ama yumurta yı tutmak beni rahatsız ediyor. Temiz güzel yumurta bulabileceğim bir yer var mı? En son börek yaptığımda yumurtayı ameliyat eldivenleri ile tutup öyle yıkadım. Ondan sonra da bu kadar zahmete değmeyeceğini düşünüp börek yapmaktan vazgeçtik. Artık yumurtasız börek yapıyoruz. Temiz yumurta ya da yumurtasız tarifler (börek, kek, krema vb.) konusunda yardım istiorum.

11-14-2005, 09:52 AM
|
|
Member
Site Admin
|
|
|
|
ben de kararsızdım ama ne kadar daha dayanacağız deyip kullanmaya başladım.biliyorsunuz bir ara da deli dana vardı.kırmızı et yenmiyordu.bence tavuk ve yumurtada pişince bir sorun yok ama çiğ halde el sürmemek lazım .aslında bu ince eldivenler keşke alışkanlık olsa .çünkü çok rahat ve hijyenik.sağlıklı günler dilerim.
|
| Seçenekler |
|
|
| Stil |
Normal
|