Müzeyyencim makarnayı bu şekilde pişiriyorsan nasıl yaptığını anlatırmısın. Ben de denemek istiyorum da. Şimdiye kadar hep suyunu döküp soğuk sudan geçirerek pişiriyordum....
sevgili şeyda. makarnayı pilav gibi pişirerek yapabilirsin . yani önce yağını koyup, sonra ölçülü suyunu ve tuzunu koyup (bir bardak makarnaya birbuçuk iki bardak arası su) kaynayınca makarnaları salarak pişirebilirsin. üzerine ilave edeceğin sos yağlı ise, makarnayı pişirirken yağ miktarını çok az tutmak gerekir (buda makarnaların birbirine yapışmaması içindir.
sevgili benan. evet doğru hatırlamışsın. ev ekonomisi ve beslenme dersi öğretmeni idim. zararın neresinden dönülürse kardır.
sevgili bengü. evet haşlama suyuyla çorba yapmak çok iyi bir fikir.
Peki pişince hiç sulu kaldığı oluyormu yoksa normal makarna gibi mi oluyor. Evde bir deneme yapayım bakalım. biz makarnayı çok fazla pişmiş sevmiyoruz. 1 e 1.5 yeterli olucak sanırın ne dersiniz....
iyi bir teflon tencere ve kaliteli makarna secildigi tkdirde sorun yasanmiyor,ben hep suyunu cektiriyorum(iyi makarna lapalasmiyor,iyi teflondada makarnalar yapisinca temizlerken kolay oluyor)
pişince makarna gibi olur. evet 1 e 1.5 yeterli olur sanırım. sanırım diyorum çünki pirinçte olduğu gibi makarnada da cinsine göre biraz değişiklik olabilir. sonucu yazarsan sevinirim.
bende hep makarnanın suyunu çektiriyorum.
ben hiç ölçmüyorum
ne kadar istiyorsam makarnayı koyuyorum üstünede biraz su.
suyunu çekince bakıyorum tadına pişmiş mi
pişmediyse biraz daha su koyuyorum onu çekince bi daha bakıyorum...
taki istediğim yumuşaklığa gelinceye kadar..
tabi 2 kerede tutturuyorum artık
merhaba arkadaşlar..ben de suyunu çektirerek pişirmeyi tercih ettiğim için ölçülü yapmaya gayret ediyorum. 500 gr'lık bir paket makarna için 1.7 lt su yeterli oluyor. makarnanın cinsine göre suyun fazla geleceğini düşünürsem tencerenin kapağını açarak fazla suyun buharlaşmasını sağlıyorum. yeterli geleceğini düşünüyosam tencerenin kapağını yarı aralık bırakıyorum. müzeyyen hanımın da dediği gibi yağını koyup suyunu döküyorum. makarnaları ekledikten sonra pişerken içerisine rendelenmiş domates, fesleğen, köri vs. gibi isteğe bağlı baharatları ekleyip kıyılmış maydanoz ilave ediyorum. böylece sonradan sos hazırlama derdinden de kurtulmuş oluyorum..