Kayıtsız Üye, Hoş Geldiniz
Son Ziyaretiniz: Bugün Saat 11:08 AM gerçekleşmiştir

Members:
Threads:

Newest Member:

Geri git   Tarif defteri forum > Genel Konular > Gıdalar ve Saklama Yöntemleri

Seçenekler Stil
Alt 07-12-2006, 08:15 AM
ulusal ulusal isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Senior Member

Standart KUŞKONMAZ

günaydın arkadaşlar

bende kronik sistit var bir yerde okudum kuşkonmaz iyi geliyormuş ama ben kuşkonmazı nerede bulurum ve nasıl kullanılır bilmiyorum kuşkonmaz hakkında bilgisi olan varsa yardımcı olsun lütfen çok şiddetli ve çok sık ağrım oluyor
Alt 07-12-2006, 10:11 AM
montanayogo montanayogo isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Member

montanayogo - MSN üzeri Mesaj gönder

Geçmiş olsun ulusal...kuşkonmaz bu mevsimde taze olarak bulunmaz benim bildiğim ilkbahar sebzesidir..enginar gibi yani..ama konserve olarak büyük marketlerde konserve reyonunda kavanozlarda bulabilirsin.
Alt 07-12-2006, 10:38 AM
Senior Member

Montanayogo peki bunun yemeği mi olur nasıl pişirilir yada haşlanır salata gibi olur biliyormusun
Alt 07-12-2006, 12:08 PM
Member

işin aslı ben hiç alıp pişirmedim ama tv de gördüğüm kadarıyla genelde et yemeklerinin yanına sebze garnitür olarak sunuluyor..çorbasının yapıldığını da biliyorum..değişik tarifler de vardır ama internetten bir araştırmak lazım.ama besin değerini en iyi şekilde buharda haşlayıp limon-zeytinyağı sosuyla tatlandırarak alabilirsin gibi geliyor bana.
Alt 07-12-2006, 12:32 PM
Senior Member

TEŞEKKÜR EDERİM İLGİNE
Alt 07-14-2006, 08:58 AM
Melikhan Melikhan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Member

Melikhan - AIM üzeri Mesaj gönder Melikhan - MSN üzeri Mesaj gönder Melikhan - YAHOO üzeri Mesaj gönder

Sevgili montanayogo...
öncelikle Allahtan acil sifa diliyorum ve biranönce sagligina kavusman icin dua ediyorum...
Kuskonmaz bilhassa almanlarin ilkbaharda (ulusal arkadasimizinda dedigi gibi) cok kullandigi bir sebze türüdür. Burada heryerde her mevsimde bulmak mümkün...dondurulmus kavanozlarda vs...trde henüz cok yayginlasmamis...ama eminim büyük marketlerde bulursun...
Taze kuskonmazin önce kabuklari soyulur kaynar suda 10 dak. kadar haslanir ve üzerine hollandaise sosu dökülerek sade veya etli yemeklerin yaninda yiyebilirsin.
Konservedeki kuskonmazi soyman gerekmez. Öylece yiyebilirsin veya yukarda bahsettigim sosla veya salataya dograyarak...detayli istersen tariflerini arastirir iletmeye calisirim canim.
Alt 07-14-2006, 09:04 AM
Senior Member

melikhan canım hasta olan benim yanlış anlama oldu galiba iyi dileklerin için teşekkür ederim ben markette kuşkonmaz buldum aldım ama tadı çok hoşuma gitmedi haşlanmış brokoli suyu da iyi geliyormuş şimdi onu da içicem ilaç kullanmaktan bıktım şimdi de doğal yöntemleri deneyeceğim
Alt 07-14-2006, 09:08 AM
Member

Melikhan teşekkürler canım ama rahatsız olan ulusal inşallah yardımcı olabilmişizdir kendisine..burada kuşkonmaz çok pahalı olduğu için ve kızımla eşim bilmedikleri şeyi yemedikleri için şimdiye kadar cesaret edip alamadım eve..inanırmısın sadece bir kere enginar pişirdim o da çöpe atıldı..halbuki ne kadar faydalı ve lezzetli bir sebze..ama hem kılçıklı olması hem de uygun bir tarif bulamamış olmam yüzünden yenmedi.kuşkonmazın tadı neye benziyor? belki az miktarda alıp deneyebilirim bende..
Alt 07-14-2006, 12:41 PM
Melikhan Melikhan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Member

Melikhan - AIM üzeri Mesaj gönder Melikhan - MSN üzeri Mesaj gönder Melikhan - YAHOO üzeri Mesaj gönder

Sevigil arkadaslar kusura bakmayin cok özür diliyorum...birsürü msj okuyunca isimleri karistirmisim...

montanayogo...canim haslayinca ici sulu oluyor...kendine özgü bir tadi var nasil anlatsam bilmiyorumki...en iyisi sen al dene bi
Almanlar bir yigin para veriyorlar...sadece sagliga cok yararli oldugu icin degil tadini begendikleri icinde yerler...
Mevsiminde bazen bende alirim.
Sevgili ulusal sana tavsiyem öylece suyunu icebiliyorsan ic ama tiksinmeyecek sekilde...baska sekillerde pisirmeyede dene... Mesela suyuna corba yap un corbasi yapar gibi....kuskonmazlarin baskisminida ilave et ve blenderden gecir.
Firinda patatesli besamel soslu üstü peynirli dene....
Kuskonmazin yaninda genelde soyulmus küp dogranmis bir parca tereyagli haslanmis patates ve dedigim gibi hollandaise sosuyla yeniyor...
Acil sifalar ve güzel bir hafta sonu diliyorum...
Alt 07-14-2006, 03:32 PM
Senior Member

melikhan ve montanayogo ilginize teşekkür ediyorum bu hafta çok rahatsızdım moral oldunuz bana iyi haftasonları
Seçenekler
Stil