MERHABA BEN REÇELLERİME İNMESİNE YAKIN KİLOSUNA GÇRE 2 TANE ASPİRİN EZİP KOYUYORUM VE 2-3 GÜN ÜZERİNE TEMİZ BİR TÜLBENTLE GÜNEŞTE BEKLETİYORUM.REÇELLERİM HİÇ BOZULMAZ
Bende bu yaz bloglardan heveslenip cilek receli yaptim ve büyük bir kavanoza doldurdum.Sanki biraz yogunlugunda problem var gibiydi ama rengi ve tadi cok güzeldi.Rengi bozulur endisesiyle daha fazla kaynatmadim.Baslarda hersey yolundaydi ama bir süre sonra baktim su gbi olmustu.Sizce buna ne sebep olmus olabilir.
merhaba arkadaşlar, bende reçelleri mi marketten almak yerine mevsimine göre evde yaparım.Bozulursa iyi kaynamamıştır yada saklama şeklinden olabilir.Sogutmadan , sıcakken kavanoza alıp sıkıca kapatarak ters çevirin,vakumladıgınız reçelinizi bozulmadan aylarca saklayabilirsiniz.Ayrıca dondurucuya yazdan koydugum vişnelerle reçel çok güzel oluyor tavsiye ederim afiyet olsun...